Індустріальний парк «Галіт», що в Дрогобичі внесено до реєстру промислових парків України: наступний крок – передача в оренду земельної ділянки та старт будівництва

14:20 14 Листопада 2022

«Еко-смарт індустріальний парк «Галіт», що у Дрогобичі, внесено до реєстру індустріальних парків України. Відтак він став 10 індустріальним парком на Львівщині, який включено до реєстру промислових парків. Відповідне подання здійснив Кабінет Міністрів України.

Як стверджують в Управлінні інвестицій та економічного розвитку ДМР – по факту такий крок дає зелене світло процедурі передачі земельної ділянки в оренду керуючій компанії, яка в свою чергу може розпочинати процес будівництва Індустріального парку в місті.

Індустріальні парки по всьому світу створюють сприятливі умови для релокації бізнесу та розвитку регіону, в якому вони постають. Також саме промислові парки спрямовані на виробництво й створення нових робочих місць та є зручним інструментом для організації промислової забудови і відновлення роботи підтриємств. Тішить той факт, що у Дрогобичі від зародження самої ідеї до внесення Індустріального парку в реєстр промислових парків України минуло всього лиш 5-6 місяців. Це рекордний термін, оскільки, зазвичай, такий процес триває до двох років. Тому можемо констатувати, що влада, керуюча компанія та всі дотичні сторони і керівні інституції спрацювали більш ніж на відмінно, – коментує міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

За концепцією майбутнього парку «Галіт», яку керуюча компанія представили ще літом в мерії міста – площа Індустріального парку становитиме 101, 3 тис.м2. Орієнтовна кількість створених робочих місць – 1 470 осіб. Проаналізувавши потреби сучасного бізнес ринку, індустріальний парк «Галіт» у Дрогобичі планує об’єднати в собі таких гравців підприємництва: легку промисловість, торгівлю, ІТ-галузь, меблеву промисловість, металообробну, машинобудування, хімічну промисловість та інші.

Черг будівництва парку передбачено п’ять – увесь процес завершать за 4, 5 роки. Першу чергу Індустріального парку «Галіт» планують відкрити за 13-14 місяців від моменту старту будівництва.

Окрім цього, спорудження першої черги індустріального парку передбачає створення «під ключ» приблизно 7 тис.м2. промислових площ та перший благоустрій території майбутньої індустріальної зони.

Виробничі площі для бізнесу, так звані лоти в Індустріальному парку передбачені в розмірах від 288 кв. м до 800 кв. м. Загалом промисловий парк в Дрогобичі покликаний стати єдиним інноваційним центром синергії проривних технологій: усі учасники парку працюватимуть в замкнутій еко-системі із впровадженням новітніх підходів до виробництва, сортування відходів, альтернативній енергетиці. В “Галіт” мають намір збудувати й локальні очисні споруди та артезіанські свердловини, вітрогенератори, монокристалічні сонячні панелі, теплові насоси та об’єкти для “розумного освітлення” території парку.

Окрім виробничих та складських приміщень в Еко-смарт Індустріальний парк «Галіт» облаштують й об’єкти соціальної інфраструктури – міні АЗС, зони релаксу для дітей, міні-кафе, парковки, укриття – одним словом працівник зможе перебувати тут увесь день і не відчувати браку в нічому.

Перейти до вмісту