Інвестиційним потенціалом Дрогобича цікавиться міжнародний бізнес

16:01 20 Березня 2023

Дрогобич цікавий міжнародним інвесторам та підприємцям, щоб започаткувати тут бізнес – таку думку озвучив під час приїзду у місто Котермака Гаррі Сведбек, президент міжнародної компанії, фахівець нерухомості. Компанія Гаррі є однією із трьох найбільших в світі та має низку представництв у різних країнах – Лондоні, Бразилії, Китаї, Мексиці, Аргентині тощо.

У Дрогобичі Гаррі Сведбек цікавився економічним потенціалом міста, наявним ресурсним потенціалом під майбутній бізнес та умовами залучення інвесторів.
Зустрічі з іноземним партнером, яка відбулася у стінах Дрогобицької міської ради, провели перший заступник міського голови Ігор Герман та керівниця управління інвестицій та економічного розвитку Леся Лазунда.

Як зазначив іноземний гість – Україна сьогодні не просто переживає складний період через війну, але й отримує нові можливості від світової спільноти. Що стосується Дрогобича, як міста в тилу, то Гаррі Сведбек, висловив своє захоплення щодо організації в місті процесів із прийому внутрішньо переміщених осіб, їхнього забезпечення та поселення, а також умовами для релокованого бізнесу.

Ваше місто має чудове географічне розташування, поруч кордон із Польщею та іншими країнами. Тож ви можете бути своєрідним логістичним центром із базування складів під товари, їхнього перевантаження тощо. Окрім цього, я володію інформацією, що чимало великих світових компаній цікавляться сьогодні Україною – як майбутнім майданчиком для розширення свого бізнесу та відкриття тут філій своїх компаній, – зазначив Гаррі Сведбек.

Керівниця управління інвестицій та економічного розвитку ДМР Леся Лазунда презентувала Гаррі Сведбеку концепцію «Еко-смарт індустріального парку «Галіт». Індустріальний парк є внесений до реєстру промислових парків України та отримав усі дозволи на старт будівництва. Він об’єднюватиме таких гравців підприємництва: легку промисловість, торгівлю, ІТ-галузь, меблеву промисловість, металообробну, машинобудування, хімічну промисловість та інші.

Окрім цього Леся Лазунда надала інформацію стосовно інших земельних ділянок у місті під майбутні підприємства або ж бізнес.

На завершення зустрічі сторони обмінялися промоційною продукцією та зробили спільне фото. Перший заступник міського голови Дрогобича Ігор Герман презентував Гаррі Сведбеку сувенірну дрогобицьку сіль, яку як і 700 років тому видобувають методом випарювання із ропи на одному з найдревніших підприємств Європи – Дрогобицькій солеварні.

Перейти до вмісту