Інвестиційний потенціал Дрогобицької громади презентували Почесному консульству Австрії у Львові

18:53 2 Листопада 2021

З 2002 року між Дрогобичем та містами Австрії триває тісне партнерство у різних галузях. Основна співпраця відбувається у сфері освіти та культури. Так, Дрогобич заклав міцний міст співпраці між університетом та вишами Австрії. В цих рамках відбуваються різноманітні зустрічі та обмін між студентами вишів. Окрім цього обмін думками та напрацюваннями проходять і на офіційному рівні: у Дрогобичі проводять Дні Австрії, функціонує Австрійська бібліотека, а недавно відкрили Центр «Українсько-австрійської співпраці».


У Дрогобичі відкрили Центр українсько-австрійської співпраці


Під час відкриття Центру міський голова Тарас Кучма та Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський разом з керівником Центру Ярославом Лопушанським дійшли згоди про те, що активно розвиватимуть не лише освітні та культурні зв’язки, а й будуватимуть економічне партнерство.

Так, у вівторок, 2 листопада, відбулася онлайн-зустріч за участю почесного консула Маркіяна Мальського, почесного віце-консула Христини Кулик, керівника центру «УАС» Ярослава Лопушанського, директора КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимира Кондзьолки, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Тараса Бачинського, головного спеціаліста відділу економічного розвитку та інвестицій Наталії Яким, начальника управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Зеновія Кваснія. Організатором заходу виступило управління інвестицій та економічного розвитку.

Під час зустрічі представникам консульства презентували проекти міжнародного партнерства, у тому числі й з Австрією, інвестиційний та економічний потенціал Дрогобицької громади. Фахівці міськради наголосили, що розвиток території відбувається у межах Стратегії громади та системи Smart City. Впродовж останнього року фахівці міської ради напрацювали інвестиційну платформу на якій розміщено е-сервіси, які допомагають розпочати власну справу, створено мапу інвестиційних об’єктів та інвестиційну візитку.

У підсумку сторони домовилися про формування та подачу для Консульства переліку інвестиційних об’єктів та бізнес-пропозицій, які буде презентовано потенційним інвесторам з Австрії.

Перейти до вмісту