Із понеділка в навчальних закладах Дрогобича планують відновлювати освітній процес

16:23 9 Березня 2022

Інформацію озвучили в відділі освіти ДМР. Як повідомила заступник керівника відділу освіти Ольга Олексюк – відповідно до рекомендацій МОН України та Департаменту освіти та науки, із 14 березня школи Дрогобицької міської територіальної громади повертаються із двотижневих весняних канікул і відновлюється навчання.

Освітній процес у закладах освіти буде індивідуальний, у залежності від навчального закладу та ситуації у ньому. Остаточне рішення мають прийняти керівники освітніх установ. Зокрема, вони мають вирішити чи у їхньому закладі відновлюють очне навчання, чи дистанційне, чи змішану форму для різних вікових груп, – зазначила Ольга Олексюк.

Як додають у відділі освіти – діти, які прибули на територію Дрогобиччини з інших областей, можуть також долучатися до навчання у школах міста та територіальної громади. Для цього одному із батьків слід подати заяву у будь-який навчальний заклад міста. Заяви слід занести до 11 березня.

Відповідно до прийнятої заяви, учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати заклади освіти за місцем тимчасового перебування або ж долучитися до дистанційної форми навчання. Тому закликаємо батьків із числа переселенців, звертатися до будь-якого закладу освіти Дрогобича та подати заяви на навчання їхніх дітей, – резюмує Ольга Олексюк.

Що стосується дошкільних закладів міста – то садочкам Дрогобича рекомендовано тимчасово призупинити освітній процес та безкоштовно доєднатися до системи “Всеукраїнський дитячий садок онлайн”.

Наразі, в садках міста працюють лиш чергові групи для дітей. Про повноцінне відновлення роботи дошкільних установ міста буде повідомлено додатково, – зазначає Ольга Олексюк.

Крім цього, на Львівщині розпочинає роботу дистанційна школа, яка працюватиме у форматі класів. До неї за згодою залучатимуть дітей, які є внутрішньо переселеними.

Перейти до вмісту