Європейські практики: дрогобичан закликають замовляти послугу вивозу великогабаритного сміття, а не складувати його на майданчиках міста

15:23 15 Березня 2023

На сміттєвих майданчиках міста побільшало великогабаритного сміття та сухих гілок. Аналогічна ситуація із відходами спостерігається і в лісосмугах територіальної громади. Таку проблему озвучив керівник КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда. За його словами, із настанням весняного періоду, мешканці міста та територіальної громади проводять благоустрій на своїх прибудинкових територіях та на територіях ОСББ, а також наводять лад в приватних господарствах. Як наслідок – на сміттєвих майданчиках останнім часом суттєво побільшало великогабаритного побутового сміття, серед якого меблі, стара побутова техніка тощо. А також сухих гілок дерев та кущів.

Як наголошує керівник КП «СМУ» Володимир Суда – вдаватись до таких ганебних речей мешканцям не слід. Оскільки, КП «СМУ» надає послугу із вивозу великогабаритного сміття. Така послуга – це звична практика для кожного європейського міста. Дрогобич не виняток. Тож раз на тиждень, по п’ятницях, комунальники збирають великогабаритні відходи із сміттєвих майданчиків та вивозять їх.

Закликаємо мешканців демонструвати повагу один до одного та до нашого міста загалом. Вивіз великогабаритного сміття коштує символічні кошти, однак ви не забруднюєте сміттєві майданчики та дієте цивілізовано і не наражаєте себе на штрафні санкції. Оскільки слід усвідомити – сміттєві контейнери розраховані на малогабаритні відходи, а не старі меблі, залишки лавок тощо, – наголошує Володимир Суда.

Керівник КП «СМУ» додає – інспектори з благоустрою Департаменту міського господарства, які займаються перевіркою платних паркувальних зон в місті, контролюють і питання благоустрою на сміттєвих майданчиках міста. Якщо виявлять порушників – складають адміністративний протокол за Ст. 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» та можуть виписати штраф. Розмір штрафу для фізичних осіб становить від 340 до 1370 грн.

Відтак комунальники та інспектори благоустрою закликають мешканців Дрогобича діяти цивілізовано та не перетворювати сміттєві майданчики міста в полігони для великогабаритних відходів.

Замовити послугу утилізації великогабаритних відходів та сухих гілок можна у КП «Служба муніципального управління» можна за номерами телефонів – 097 228 44 89, 067 801 84 78, 067 794 70 99.

Перейти до вмісту