Ярмарок «Дрогобицький крам»: крафтові вироби, брендовані шкарпетки, розумні технології та допомога ТРО

11:42 3 Березня 2023

У Дрогобичі десятий місяць поспіль реалізовують крафтову продукцію в підтримку ЗСУ – у місті систематично відбувається благочинний ярмарок «Дрогобицький крам», ініційований Управлінням культури та розвитку туризму ДМР.

3 березня на площі Тараса Шевченка вчергове було людно – місцеві крафтовики, митці та кондитери реалізовували свої вироби з метою допомоги 67 Окремому батальйону ТРО.

На ярмарку вдалось зібрати 8 тис.грн – повідомила головний спеціаліст відділу туризму, промоцій та креативних індустрій Ірина Партика. Із цієї суми – 2 760 грн. було акумульовано від продажу 12 пар брендованих шкарпеток із логотипами нашого міста. Цікаві шкарпетки – стали творчим напрацюванням Управління культури та розвитку туризму спільно з ІТ-компанією PettersonApps. Окрім практичності та естетичного задоволення, брендовані шкарпетки переслідують найголовнішу мету: всі виручені гроші від їхнього продажу спрямовують в підтримку захисників. Вартість набору – 230 грн.

Що важливо, на крафтовому упакуванні брендованих шкарпеток розміщено QR-код, тож більшість із покупців шкарпеток на ярмарку одразу через нього переказали кошти на рахунки 67 Окремого батальйону ТРО. Бачимо, що мешканці міста, особливо молодь, та гості проявили зацікавлення нашими брендованими шкарпетками – тож і надалі будемо їм реалізовувати на благочинних ярмарках та інших імпрезах. Окрім цього, усі бажаючі можуть придбати ці шкарпетки у Туристично інформаційному центрі міста. Кількість обмежена, – наголосила Ірина Партика.

Ще однією родзинкою благочинного ярмарку «Дрогобицький крам» цього разу був митець Мирослав Візор.

Озброївшись фарбами та гільзами – Мирослав розфарбовував останні і тим самим робив атракцію та демонстрував присутнім, як це правильно робити. Тематика малюнків була патріотичною та про нашу майбутню перемогу.

Додамо, ярмарок «Дрогобицький крам» за вісім місяців минулого року акумулювали понад 112 тисяч гривень, які скерували на потреби воїнів.

Ярмарок, окрім благочинної мети, об’єднав митців, місцевих підприємців та крафтовиків, які мають нагоду здобути на єдиному майданчику нові знайомства та продемонструвати свою продукцію. Мова іде про мистецькі картини, біжутерію, патріотичну символіку, вироби з глини, мед та солодощі.

 

 

 

Перейти до вмісту