Як розвивати дитячий простір Дрогобича: завершено збір громадських думок

16:44 27 Червня 2022

Дрогобицька громада має паркові зони з облаштованим відкритим простором для дитячого розвитку та цікавого проведення часу. Однак процес облаштування дитячого простору в громаді є безперервним.

З метою моніторингу відвідування наявних на сьогоднішній день паркових зон, майданчиків та просторів для дитячого розвитку, а також збору ідей щодо необхідності доукомплектування існуючих дитячих та молодіжних просторів чи облаштування нових – управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій провело відкриті консультації з громадою.

Протягом двох тижнів тривав збір громадських думок. Всі бажаючі мали змогу долучитись до обговорення теми, висловити свої думки та залишити пропозиції щодо того, як має розвиватись громадський простір міста.

Респондентами виступили батьки дітей, які користуються локаціями для прогулянок та розваг з дітьми. Люди, які взяли участь в опитуванні, проживають в різних мікрорайонах міста.
Респонденти відповідали на запитання: які відпочинкові/розважальні заклади міста їм відомі, у яких парках/скверах вони проводять час з дітьми, чи є поблизу місця їх проживання дитячий майданчик та в якому він стані.

Відповідно до зібраних даних, практично всі опитані люди відвідують міські парки та сквери. 47,8% респондентів мають дитячі майданчики поблизу дому. Однак лише 13% опитаних задоволені їх станом. 56,5% вважають, що найближчий поблизу них майданчик потребує ремонту, а 30,4% зазначають, що він знищений.

Що стосується побажань, які залишали опитані дрогобичани, то більшість з них стосуються збільшення дитячого простору в місті – за рахунок додаткових дитячих та спортивних майданчиків, облагородження парків та скверів, облаштування велодоріжок, а також додаткових атракцій під відкритим небом.

Також 73,9% опитаних відповіли, що відвідують загальноміські заходи для дітей, однак охоче висловили побажання відносно місця, часу, теми цих заходів та ідей щодо їх урізноманітнення.

Для максимально об’єктивного результату опитування, у міській раді буде проведено спільне засідання молодіжних і дитячих громадських організацій та ініціативної молоді. Під час зустрічі активна молодь міста обговорить зібрані думки та зможе додати власні ідеї та пропозицій щодо подальшої реалізації проектів молодіжного спрямування.

Після напрацювання спільної концепції, ідеї та пропозиції буде передано відповідним структурним підрозділам для подальшої реалізації проектів, покликаних розвивати громадський простір Дрогобича, як міста для дітей.

Перейти до вмісту