Як розвиватиметься Дрогобич впродовж наступних 6 років? – Дрогобичан закликають долучатись з пропозиціями

12:29 27 Березня 2020

Міська рада Дрогобича розпочала розробку нової стратегії розвитку міста на 2021-2027 роки.

Фахівці КУ «Інститут міста Дрогобича» розробили концептуальні засади цієї стратегії.

Всього у стратегії розвитку передбачено 8 основних складових, на базі яких у найближчі 6 років повинне розвиватися місто.

Перше – це просторовий розвиток міста, який має забезпечити можливості розвитку промислових, житлових, рекреаційних, соціально-побутових та інших зон міста.

Друге – транспортні мережі і логістика: має забезпечити формування транспортних мереж міста, які виведуть транзитний транспорт за межі міста, організують магістралі швидкого руху містом, вело-доріжки, пішоходні зони та систему місць паркування і зупинок, а також багато іншого.

Третє – кластерні моделі економічного та соціально-культурного зростання.

Мова йде про формування точок росту економіки на базі кластерів малого та середнього бізнесу. Створення та розвиток кластерів швейної промисловості, ІТ, енергозбереження, деревообробки та інших. Важливим елементом цього розділу є створення комунального екологічного кластера — збирання, сортування, перероблення твердих побутових відходів і відходів деревини.

До числа 8 основних засад входять також продовження розвитку платформи «Smart City – Дрогобич», енергозбереження та енергоефективності, а також формування міста дружнього до навколишнього середовища, створення системи історично-архітектурного середовища та історико-культурної спадщини «Багатокультурний Дрогобич» та організацію безпечного міста.

«Стратегія розвитку Дрогобича розробляється на 2021-2027 роки, на період дії державної стратегії України», – зазначають у КУ «Інститут міста Дрогобича».

Доповнити вже попередньої розроблену стратегію може кожен охочий дрогобичанин.

Завдяки е-сервісам, які функціонують на Інтернет-порталі ДМР, впродовж наступних 13 днів дрогобичани мають змогу у режимі онлайн внести свої пропозиції.

Для цього необхідно скористатись е-сервісом «Консультації з громадськістю», перейшовши у рубрики «Е-місто» — «Е-демократія» — «Е-консультації».

Там міститься також і повна інформація про 8 вже розроблених основних стратегій.

Автором цієї е-консультації є керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Перейти до вмісту