Як пільговим категоріям школярів отримати компенсацію за харчування?

9:02 27 Жовтня 2022

Відділ освіти проводить компенсацію коштів пільговим категоріям населення, діти яких мали б харчуватись у школі безкоштовно. Відповідне рішення було затверджене виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради.

Через неможливість проведення тендеру, від початку навчального року організувати гаряче харчування не змогли ні в ліцеях і гімназіях Дрогобича та Стебника, ні в сільських школах громади.

Пільгові категорії школярів, які відповідно до затвердженого переліку, мали б харчуватися коштом місцевого бюджету, отримають до кінця року одноразову компенсацію у розмірі 1500 гривень на дитину.

«Виплата компенсації буде проводитись в рамках затвердженої міської цільової програми соціальної підтримки дітей пільгових категорій в ІІ півріччі 2022 року. При розрахунку компенсації було враховано середню відвідуваність учнів пільгових категорій та вартість харчування без додаткових витрат підприємців, які надають послуги з організації шкільного харчування» – зазначив начальник відділу освіти Віталій Вовків.

Зараз адміністрація шкіл та відділ освіти приймає заяви від батьків школярів, які мали б харчуватись коштом місцевого бюджету.

Відповідно до затвердженого переліку, право на безкоштовне гаряче харчування у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької міської ради, мають:
-Діти-сироти,
-Діти, позбавлені батьківського піклування,
-Діти, із сімей, які отримують допомогу, як малозабезпечені
-Діти учасників антитерористичної операції і прирівняних до них осіб та членів їх сімей, загиблих під час Революції Гідності,
-Діти, один із батьків яких пропав безвісти чи помер під час захисту незалежності та суверенітету України,
-Діти батьків, які мобілізовані до лав Збройних Сил України та приймають безпосередню участь у бойових діях, згідно довідки, виданої відповідною військовою частиною,
-Діти внутрішньо переміщених осіб, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів,
-Діти, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на дану пільгу,
-Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

Батьки дітей, які входять в перелік пільгових категорій, задля отримання компенсації, повинні подати необхідний перелік документів:
-Заяву на ім’я директора школи (якщо це Дрогобич чи Стебник), або заяву на ім’я начальника відділу освіти ДМР (якщо це сільські школи громади)
-Копія свідоцтва про народження дитини
-Копія паспорту одного з батьків
-Копія ідентифікаційного коду
-Реквізити банківського рахунку, на який має проводитись компенсація

В разі наявності тої чи іншої пільги до заяви необхідно додати:
-Посвідчення інваліда
-Розпорядження про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування
-Посвідчення учасника АТО
-Довідка із військкомату (ВЧ) про мобілізацію
-Довідка про статус малозабезпеченої сім’ї
-Довідка про перебування на обліку в статусі ВПО

Виплату компенсації проводитимуть протягом листопада та грудня.

Перейти до вмісту