Як працювати з людьми, які постраждали від війни: в ДІЯ Центрі відбувся тренінг по роботі з ВПО

16:23 4 Серпня 2022

Міжнародний фонд охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпати», спільно з Асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини», які є партнерами УВКБ ООН у Львівській області, провели у Дрогобичі тренінг для працівників соціальних служб та центрів поселення ВПО.

Тренінг відбувся на базі ДІЯ Центру у Дрогобичі. До участі долучились управління соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування населення, працівники центрів розміщення внутрішньо переміщених осіб, соціальні служби громади.

Навчання розпочалось з короткого вітального слова начальника управління соціального захисту населення Івана Терлецького, виконавчого директора Асоціації «Ради Львівщини» Данила Сорокового та голови Львівського офісу Фонду «Регіон Карпати» Бориса Фенюка.

В ході тренінгу представники організацій розповіли про свою діяльність в Україні та Львівському регіоні зокрема, роз’яснили основні проблеми при роботі з ВПО, стандарти та принципи управління колективними центрами, роз’яснення щодо СССМ-кластеру, а також про психологічну підтримку людей, які стали вимушеними переселенцями.

Навчання проходять в межах проекту «Захист ВПО», який реалізовують у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Раніше представники Фонду відвідали Центри поселення ВПО у Дрогобичі, з метою моніторингу основних потреб переселенців. Адже окрім проведення навчання, представники Фонду доставляють гуманітарну допомогу у вигляді необхідних продуктів харчування, побутової техніки, миючих засобів та інших речей, необхідних в центрах поселення ВПО.

Перейти до вмісту