Як правильно експлуатувати водяний лічильник? – КП “Дрогобичводоканал”

11:23 2 Червня 2022

Засоби обліку води можуть бути розташовані у різних місцях: на вулиці у колодці, у підвалі, у приміщенні санвузла, на сходовій клітці, у коридорі, у літній кухні, у гаражі та в інших приміщеннях.

Споживач відповідно до ч. 2 ст. 7 ЗУ “Про житлово-комунальне господарство” зобов’язаний дбати про належну експлуатацію лічильників у цих місцях.

То ж слід забезпечити:
захист лічильника від підтоплення (якщо ідеться про підвал чи колодязь). Приміщення, де можливе підтоплення, потрібно облаштувати дренажною системою та провести його гідроізоляцію;
захист лічильника від замерзання. У приміщенні, де встановлено лічильник, температура має бути не нижчою ніж 5 °С. Якщо в холодну пору року споживач не користується водою, водоканал рекомендує закрити запірну арматуру та спустити воду з усієї мережі.
захист лічильника від конденсату. Приміщення, де встановлений лічильник, має бути облаштоване вентиляційною системою.
захист від пошкоджень (корпусу лічильника, його пломб). Водоканал рекомендує облаштовувати у місці встановлення лічильника захисний короб (металевий чи дерев’яний).

У разі будь-якого пошкодження лічильника чи пломб споживач зобов’язаний протягом трьох днів повідомити про це службу збуту КП “Дрогобичводоканал”.

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту