Як отримати державну фінансову допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам: куди звертатися та скільки виплачують

11:06 31 Березня 2022

З 28 березня місцеві органи соціального захисту населення розпочали прийом заяв від внутрішньо переміщених осіб для отримання грошової допомоги на проживання.

Допомога надається у розмірах:
– для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;
– для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Як розповів керівник управління соціального захисту населення ДМР Іван Терлецький, право отримати цю допомогу мають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, а також з території, на якій проводяться бойові дії та зазначені у розпорядженні Кабміну «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка».

Для призначення допомоги потрібно подати заяву за встановленою формою на підставі довідки ВПО, документів, що підтверджують особу та ІПН.

Станом на 30 березня, в управлінні соціального захисту Дрогобицької міської ради прийняли понад 3 тисячі відповідних заяв. Загалом на облік взято із початку військових дій – понад 8 тисяч осіб.

Заяви приймає наше управління, що розташоване на першому поверсі міської ради. Виплату допомоги проводитимуть на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги. Тому першочергово перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги необхідно мати номер банківського рахунку, — додає Іван Терлецький.

У разі відсутності рахунку — необхідно звернутися до банківської установи для його відкриття.

Допомогу призначають з місяця звернення, водночас якщо звернення з допомогою буде подано до 14 квітня 2022 року – допомога буде призначена з березня 2022 року.

Додамо, у Дрогобичі із перших днів війни діє кол-цент, який консультує переселенців, допомагає знайти місце проживання та вирішити інші наболілі питання. Звертатися слід за номером телефону – 096-688-33-60.

Перейти до вмісту