Як містяни можуть впливати на розподіл бюджетних коштів Дрогобича?

16:38 30 Жовтня 2019

У Дрогобичі готуються до нового бюджетного року.

Як зазначила начальник фінансового управління ДМР Оксана Савран, у 2020 році прогноз бюджету становить 388 млн грн. У 2019 році ця цифра становить 352 млн грн.

Відповідно до рекомендацій експертів, у Дрогобичі впродовж останніх трьох років відкритість та прозорість бюджетної сфери полягає не лише у громадських слуханнях. Так на Інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у розділі “Smart city” функціонують розділи “Як виглядає бюджет міста“, “Фінанси та бюджет“, “Фінансова діяльність комунальних установ“, “Е-голосування за громадський бюджет“.

Обговорення бюджету відбуваються й у дорадчих органах при органу місцевого самоврядування.

Найважливіше для громадян — це те, що містяни також можуть подавати свої пропозиції до проекту бюджету, з метою вирішення тієї чи іншої проблеми в місті.

Для цього мешканцям потрібно подати своєму депутату від округу звернення з пропозицією вирішення чітко зазначеної проблеми. Або ж таке звернення можна подати до відділу депутатської діяльності ДМР (кабінет №221)

Ці звернення депутати передають до уповноваженого органу місцевого самоврядування, який формує проект бюджету.

Наразі тривають консультації депутатського корпусу з відповідними структурними підрозділами щодо формування програми соціально-економічного розвитку.

Затверджуватиме бюджет сесія Дрогобицької міської ради.

Наголошуємо, що саме містяни мають повне право впливати на формування бюджету розвитку, як основної “дорожньої мапи” розвитку міста на 2020 рік та вирішувати, які першочергові завдання та проблеми можна вирішити під час наступного бюджетного року.

До слова, бюджет розвитку на 2020 рік прогнозують в обсязі 8,3 млн грн. У 2019 році він становить 12,5 млн грн.

Перейти до вмісту