Як з місцевого бюджету дофінансовують держустанови

15:37 23 Березня 2021

З території міста Дрогобича у 2020 році до державного бюджету надійшло всього доходів у сумі близько 207,9 млн. грн. (в т.ч. військового збору 23,2 млн. грн.). З початку 2021 року з території Дрогобицької міської територіальної громади надійшло близько 62,6 млн. грн., (в т. ч. 5,6 млн. грн. військового збору).

Як повідомили у фінансовому управлінні ДМР, незважаючи на вище наведені суми податків, установи, які фінансуються з державного бюджету, звертаються з проханням про надання допомоги у вирішенні фінансових питань до місцевого самоврядування. Безумовно, що місцеве самоврядування – Дрогобицька міська рада та її виконавчий комітет, враховують побажання держустанов, які функціонують на теренах Дрогобицької громади, і надають їм допомогу.

З початку року сесія міської ради ухвалила наступні програми:
– Національній гвардії України у м. Дрогобичі – на покращення матеріально-технічного забезпечення патрульної роти м. Дрогобич військової частини 3002 Західного Оперативно – територіального об’єднання.
– Про захист населення і територій Дрогобицької міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
– Головному управлінню ДПС – з покращення сервісу обслуговування платників податків та формування податкової культури у Дрогобицькій територіальній громаді.
– Національній поліції України – з профілактики злочинності та сприяння діяльності правоохоронним органам.
– Дрогобицькому РВ УСБУ – зі сприяння інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності і корупції на території Дрогобицької міської територіальної громади.

На підставі ухвалених рішень, місцеве самоврядування також надіється на партнерство з боку держустанов.

Перейти до вмісту