Як змінюється мікрорайон Самбірська. Ремонтні роботи продовжать вже цієї весни

17:10 10 Березня 2023

Інфраструктура та благоустрій міста потребують системного догляду та оновлення. З року в рік на території міста проводяться ремонті роботи, реалізовують нові проекти. Впродовж останніх років суттєвих змін в частині розвитку інфраструктури та облаштування благоустрою зазнає мікрорайон Самбірська.

Всі зміни розпочалися з капітального ремонту дорожнього покриття на вулиці Самбірській. Також відремонтували й частину тротуарів, які прилягають до дороги. Їх забрукували.

Згодом розпочали довгоочікуваний ремонт внутріквартальних доріг.

Активнішими стали й самі мешканці мікрорайону, які створили ОСББ. Помітно зросла комунікація між місцевим самоврядуванням та мешканцями мікрорайону. Так за адресою Самбірська, 94 вдалось реалізувати перший пілотний проект сміттєвого майданчика закритого типу. До будинку №88 провели новий водопровід. Вирішили проблему з частиною мереж каналізування та водовідведення. І це далеко не повний перелік господарських робіт.

На території школи №17 спорудили сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям.

Днями відбулася чергова зустріч міського голови Тараса Кучми, його заступника Романа Москалика та Бенедикта Качмара – заступника керівника Департаменту міського господарства з головами ОСББ мікрорайону. Відповідно до розробленого плану розвитку мікрорайону, який раніше презентували голови ОСББ керівництву та депутатам громади, на цій зустрічі погодили першочергові роботи.

На вулиці Самбірській цьогоріч плануємо реалізувати низку комунальних проектів, серед яких ремонт доріг, заміна бордюрів, ливнева каналізація. Зокрема, ливневу каналізацію замінено в районі «югославського» будинку. Поступово плануємо продовжувати ці роботи.

Що стосується ремонту доріг – то у планах на цей рік ремонт дорожнього покриття від будинку №60/2 до приміщення школи. Також маємо намір здійснити ремонт дороги біля будинку №108/1 вулиця Наливайка (транзитна дорога).

Тішить те, що мешканці багатоповерхівок, які ознайомлені із нашими намірами здійснювати ремонт доріг – беруть на себе зобов’язання облаштувати тротуари біля своїх будинків. До цього спільного рішення вдалось дійти під час бесід із головами ОСББ, які ми проводимо, – прокоментував результати зустрічі Роман Москалик.

Перейти до вмісту