Щоб не залишитися на Різдвяні свята без електроенергії

14:02 6 Січня 2020

Перепади напруги, знеструмлення… Щоб не залишитися на Різдвяні свята без електроенергії, адміністрація КП «Управитель ЖЕО», закликає мешканців будинків дотримуватися правил споживання електричної енергії та не перевищувати норм.

За словами керівника КП «Управитель ЖЕО» Олега Майданюка, на балансі підприємства є декілька будинків, де є проблеми з подачею електроенергії.

Будинки за адресою М. Грушевського, 19, П. Орлика, 5, Стрийська, 443/9, Л. Українки, 19 не мають внутрібудинковго розпуску електроенергії, а живляться від струму, який подається для обслуговування під’їздів. Таким чином будь яке надмірне споживання електроенергії призводить до знеструмлення будинку.

Є й будинки, де застарілі комунікації, тому доводиться збільшувати потужності запобіжних приладів та проводити заміну цих електродротів та автоматів. Такі будинки розташовані за адресою: М. Грушевського, 83, Самбірська, 100 та 108/3, Вол. Великого, 52, Кн. Ольги, 1 та 5.

Причиною знеструмлення є те, що мешканці відмовляються від послуг централізованого теплопостачання. Натомість обігрівають домівки електроприладами. Більше того, мешканці встановлюють у квартирах автомати потужністю понад 20А, маючи дозвіл лише до 16А. Таким чином від цих дій страждають мешканці всього будинку.

У період Різдвяних свят та підготовки до них рівень споживання електроенергії збільшився.

Тому адміністрація КП «Управитель ЖЕО» звертається до мешканців згаданих будинків з розумінням віднестися до ситуації та зменшити споживання електроенергії, а також дотримуватися технічних вимог відповідно до Правил споживання електроенергії.

Перейти до вмісту