Ще один крок до відкритості і прозорості: у Дрогобичі стануть доступні нові геоінформаційні сервіси

14:20 30 Вересня 2021

У Дрогобицькій міській раді пройшла зустріч з представниками фірми MagneticOne, що займається впровадженням геоінформаційних технологій для територіальних громад.

Дрогобич планує впроваджувати нові геоінформаційні системи на програмному забезпеченні ArcGIS. Мова йде про запровадження низки важливих сервісів, які працюватимуть на одному програмному забезпеченні та дадуть можливість зробити роботу органу місцевого самоврядування ще прозорішою.

Зустріч відбулася під головуванням заступника міського голови Володимира Коцюби за участю фахівців у галузях цифровізації, містобудування та комунального господарства.

Відкритість і прозорість міста, а тепер й громади – це один з ключових напрямів, які ми задекларували, як керівництво міста. З огляду на обсяг інформації, яку ми намагаємося відкрити для громади, інвесторів, представників різноманітних інституцій, було прийняте рішення про запровадження геоінформаційної системи. Ми ознайомилися з міжнародними практиками, кращими практиками міст України, тому розпочинаємо процес впровадження цієї технології у Дрогобицькій громаді, – зазначив заступник міського голови Володимир Коцюба.

Впровадження системи дасть можливість мати оприлюднену на інформаційному порталі всю інформацію, що стосується генерального плану, плану зонування територій, плану історичних об’єктів, плану територій, які перебувають у використанні, схему вуличних дорожніх мереж, транспорту. На ньому будуть доступними детальні плани, адресний реєстр, земельний кадастр, реєстр комунального майна.

Карта та документи на порталі будуть оприлюднені у векторному та растровому форматах, залежно від потреб споживача. Частина інформації, що стосується персональних даних користувачів чи власників земельних ділянок – буде доступна лише для внутрішнього користування працівників земельного та архітектурного відділів. Публічна інформація буде відкритою для загального користування.

Це зробить роботу ради та її структурних підрозділів ще прозорішою, мешканцям відкриє доступ до послуг та сервісів, що стосуються земельних питань, підвищить інвестиційну привабливість міста та громади.

Представники компанії MagneticOne презентували в світлиці Дрогобицької міської ради свій продукт – на прикладі удосконалених порталів кількох українських громад. Дрогобицька міська рада планує впроваджувати нові технології на базі ArcGIS вже до кінця цього року.

Геоінформаційна система дозволить отримувати на основі різноманітних даних потужну аналітику, мінімізуючи часові затрати на їх аналіз. Вона допоможе підвищити керованість процесами розвитку території громади, а процес ухвалення рішень стане більш прозорим та зрозумілим, – наголосив керівник відділу інформаційних технологій, аналізу та цифровізації Дрогобицької міської ради Олег Пецюх.

MagneticONE – це тернопільська компанія, яка має на сьогоднішній день близько двох десятків реалізованих проектів в сфері впровадження геоінформаційних технологій в українських громадах.

Перейти до вмісту