ЩАСЛИВА РОДИНА – ДУША УКРАЇНИ

11:09 18 Травня 2020

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку.

 Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.

Класний керівник Геврик Г.В. пригадала про родинне свято із учнями, які зараз навчаються у 5 класі гімназії №15 імені Степана Бандери.

День сім’ї – це особлива  нагода – відкрити для себе великий дар, який Господь зробив для людини, створивши її. Навіть тоді, коли вони не можуть фізично зібратися разом у навчальному закладі, то дозвольте цьому спогаду долинути до ваших осель.

Кожен рід − це велике дерево, на якому швидко ростуть, міцніють молоді гілочки, які живляться соками великої гілки − сім’ї.

Як міцно гілка зростається з стовбуром, що її не відламати, так і родина, ніколи не ослабне, поки будуть передаватися з покоління в покоління звичаї, обряди, свята, пісні, казки прислів’я, родинні реліквії, обереги. Тепер у Галини Володимирівни 1-А клас, яких любить надзвичайно. Згадала сьогодні про родини випускників гімназії, учнів 9-А класу. Її шкільна родина – це ваші мама й тато, бабуся й дідусь, це ви – дорогі діти 9-Б , 5 та 1-А класу, а й випускники гімназії.

Ми всі – український народ, який складається з родин – малих і великих, дружних і працьовитих. Родина – це не тільки рідні, родичі. Це і наш клас, і наша школа, і весь народ український. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його, шанувати. Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне. Щаслива родина – душа України.

Перейти до вмісту