Школярі допомагають захисникам: юні дрогобичани продовжують облаштовувати блокпости на вулицях міста та акумулювати кошти на підтримку ЗСУ

14:35 30 Червня 2022

30 червня, у мерію міста завітало близько 10-ти дітей з чіткою метою — передати зібрані кошти для потреб захисників.

Юні патріоти у районі відпочинкового комплексу «Залісся» облаштували блокпост для водіїв. Власників транспортних засобів діти просять назвати кодове слово «паляниця». Ті ж хто називає пароль правильно — проїжджають далі, а ті, хто не знає його — дають символічну пожертву в скриньку на ЗСУ. За словами дітей, часто водії самі зупиняються, щоб підтримати патріотичну ініціативу дітей та зробити свій благочинний внесок.

Як зазначила керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, яка безпосередньо спілкується з дітьми, це вже не перший збір від юних дрогобичан. Раніше діти вже збирали кошти та спрямували їх на придбання шоломів для бійців дрогобицького батальйону територіальної оборони імені Петра Сагайдачного.

Зустрівся з юними волонтерами і міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який висловив щиру подяку від себе та від усіх воїнів, які сьогодні боронять кордони нашої держави. Під час спільної бесіди прийнято рішення скерувати зібрані кошти на підтримку військових, які обороняють сьогодні Харків та наближені до міста  позиції.

Ініціатива дітей вражає, вони самі собі це постановили та згуртувались і спільно збирають кошти на підтримку ЗСУ. Ми радіємо, що вони у своєму віці свідомо розуміють, що у нас триває війна і дуже важливо кожному з нас підтримувати та допомагати нашим воїнам. Перемога за всіма нами, українці найзгуртованіша нація світу, —наголосив Тарас Кучма.

Додамо, блокпости по місту в підтримку ЗСУ юні дрогобичани облаштовують на різних вулицях. Усі кошти діти відповідально збирають, ведуть облік та спрямовують на потреби бійців. Зокрема, пропускні пункт уже облаштовано на вулиці Володимира Великого та Княгині Ольги.

Перейти до вмісту