Школи – на канікули, а садки та заклади позашкілля у січні працюватимуть в звичному режимі

13:39 27 Грудня 2022

Із 31 грудня в освітніх установах Дрогобича та територіальної громади стартують зимові канікули. Цьогоріч канікулярний період для учнів триватиме впродовж місяця часу – і завершиться 30 січня.

Як зазначила заступниця керівника відділу освіти Ольга Олексюк – зимові канікули будуть одинакові для всіх навчальних установ міста та територіальної громади. Канікулярний період довжиною в місяць дозволить освітнім установам зекономити енергоресурси, які через енергетичні виклики і так обмежені.

Цьогоріч наші школярі мали скорочені канікули в осінній період, відтак коротшими вони будуть і весною. За рахунок цього нам вдалося продовжити зимові канікули, які триватимуть увесь січень. За цей період діти добре відпочинуть та наберуться нових сил до навчання. Натомість цей період допоможе освітнім закладам зекономити енергоресурси, – наголошує Ольга Олексюк.

Що стосується закладів дошкільної освіти то вони у січні працюватимуть в звичному режимі. Мова іде про усі садки міста та чергові групи у них. Аналогічна ситуація із позашкільними творчими закладами – впродовж січня місяця творчі діти міста матимуть змогу їх відвідувати та не робити перерву у своєму навчанні.

Міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою дано доручення керівникам Управління культури та розвитку туризму і відділу освіти подбати про культурно-освітнє дозвілля дітей у період зимових канікул та залучити їх до творчих майстерень, майстер-класів та колядок.

Додамо, цьогоріч у Дрогобицькій громаді навчаються і діти з числа внутрішньо переміщених осіб, а це 484 дітей у закладах загальної середньої освіти та 191 дітина у закладах дошкільної освіти.

Перейти до вмісту