Школи Лішні та Дережич оновилися до нового навчального року: Тарас Кучма проінспектував навчальні заклади

11:33 14 Вересня 2021

Триває інспекція шкіл дрогобицької територіальної громади очільником міста. Цими днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма побував у навчальних закладах села Лішня та Дережичі. Обидві школи справили позитивне враження своєю атмосферою та згуртованістю педагогічних і шкільних колективів.

Що стосується навчального закладу у селі Лішня – у школі напередодні старту нового навчального року реалізували кілька важливих проєктів – мікропроект із ремонту туалетів на 300 тис.грн (кошти виділило місто та відділ освіти), відреставровано сходи навчального закладу та здійснено ремонт медичного кабінету, замінено вікна, облаштовано ігровий майданчик.

Як повідомила заступниця начальника відділу освіти ДМР Ольга Олексюк, загалом у навчальному закладі навчається 233 учнів, потужність закладу – 600 школярів.

Чудове розташування школи, сильний педколектив, школа справила позитивні враження, є світлою та просторою, – зауважує Ольга Олексюк.

Що стосується навчального закладу у селі Дережичі то там сьогодні навчається 98 школярів та 15 дошкільнят, потужність закладу – 200 учнів. У Дережичах до старту навчального року капітально відремонтували класну кімнату, частину покрівлі школи, облаштували ігровий майданчик та здійснити ремонт медичного кабінету.

Як підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма – учні Дережич висловили бажання розвивати свої творчі таланти тому хотіли б відвідувати художню школу.

Ставимо питання про те, щоб викладачі з Дрогобича із Художньої школи приїжджали в село та навчали дітей творчості. В учнів є великий потенціал та велике бажання вчитися та творчо розвиватися, тому наше завдання не загасити в них вогник до пізнання нового, а лиш підсити його, – підкреслив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту