Чотири національні пам’ятки архітектури планують відреставрувати у Дрогобичі

18:30 15 Січня 2021

В області розпочали процес реалізації програми «Велика реставрація». До цього проєкту включено понад двадцять пам’яток архітектури, чотири з них – у Дрогобичі.

Про це повідомив заступник міського голова Андрій Ковч в етері КМЦ «Дрогобич».

Шпихлір, Церква Чесного Хреста, Церква Святого Юра, Вілла Б’янки – саме це пам’ятки архітектури включені до програми «Велика реставрація».

З цього приводу у п’ятницю, 15 січня, до Дрогобича завітала обласна комісія, у якій взяли участь Олена Василько – керівниця департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА та Іван Щурко – депутат Львівської обласної ради, голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради та Соломія Риботицька – депутатка Львівської обласної ради, заступниця голови комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму ЛОР.

В етері КМЦ Андрій Ковч спростував інформацію щодо ситуації з будівництвом дороги на території Шпихліру.

«Владою міста вже внесені зміни до рішення виконавчого комітету щодо будь якого будівництва на території Шпихліра. Всі ми розуміємо, що це наша пам’ятка, яку ми повинні розвивати. Міська рада стежить, щоб порушень не було», – прокоментував Андрій Ковч.

За словами посадовця, зараз потрібно пройти всі процедури. Важливо, щоб у цих процесах громада також висловила свою думку щодо якісного наповнення будівлі Шпихліру, а також простору навколо нього. З цього приводу буде проведено інформаційну кампанію та консультації.

«Ми переконані, що вже найближчим часом відновиться реставрація дзвіниці церкви Чесного Хреста. Також ми докладаємо максимальних зусиль, щоб оперативно «зрушити з місця» питання зі Шпихлірем», – уточнив після етеру Андрій Ковч.

Перейти до вмісту