Чорновіл у нашій пам’яті

11:20 23 Березня 2020
      25 березня виповнюється 21 рік від миті, яка поділила життя багатьох українців, що вірили в В’ячеслава Чорновола, на «до» і «після».  Трагічно обірвалося життя блискучого журналіста, видатного політика і правозахисника-шістдесятника, Героя України. Це він навчив нас істині  «Україна починається з тебе!».
      В центральній міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола відкрита виставка-реквієм «В’ячеслав Чорновіл: життя і безсмертя» про  Людину – епоху,  що стала яскравою сторінкою в історії руху опору радянській тоталітарній системі, людину, завдяки якій ми мали б іншу Україну, аніж маємо нині.
     У фондах бібліотеки зібрані рідкісні  видання  В’ячеслава Чорновола, 10 томів його творів в рамках співпраці з Міжнародним благодійним фондом В’ячеслава  Чорновола.
     Читайте, вивчайте, переосмислюйте спадщину  Чорновола.   Його  ідеї невмирущі, як і  українська нація.
      Можливо, десь з небесної високості, Він промовляє до нас як колись: «Якби довелося починати все з початку я б обрав життя яке прожив». А ще може просить: «Збережіть Україну, її волю, не дайте їй знову згаснути в самоті і рабстві, загубитися в глумі і безпам’ятстві, не розпинайте її на вітрах історії і далі на втіху ворогам».
Інформація МЦБС.

 

Перейти до вмісту