Чому не всі підприємства та установи міста вивісили державні прапори з нагоди Днів Прапора та Незалежності України?

12:01 25 Серпня 2020

23 серпня ми відзначили День Державного Прапора України, а 24 серпня — найбільше національно-патріотичне свято року — День Незалежності України.

У ці дні з року в рік міська рада закликає містян та суб’єктів господарювання вивісити Державні стяги на будівлях, офісах та установах міста. Цьогоріч у місті провели флешмоб «Вивівси сам і скажи сусіду». В умовах сьогодення кожен свідомий громадяни має публічно демонструвати гордість, що є українцем, шану до державної атрибутики та Незалежності Держави. Більше того, в умовах карантину стяги на будівлях та вулицях міста додають святкового настрою у День народження Української Держави.

У понеділок, 25 серпня, про відповідальність окремих підприємців та керівників установ говорили під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста. Не всі відгукнулися на заклик міськради, більше того, не виконали рішення міської ради та чимало підприємств, установ та організацій не вивісили національний стяг на День прапора та День Незалежності.

Нагадуємо, 27 березня 2003 року сесією Дрогобицької міської ради було прийнято рішення №147 «Про впорядкування відзначення пам’ятних дат, історичних подій та ювілеїв на території міста Дрогобича», згідно з яким має забезпечуватися вивішування Державного прапора України і прапора міста.

«Вчора ми відзначали найбільш патріотичне свято року – День Незалежності і тут, у Дрогобичі, навіть не зважаючи й на наш заклик, чимало організацій, а подекуди й цілі торгові мережі, не вивісили на своїх будівлях Державний прапор України. Важко зрозуміти чим керується керівництво таких організацій, адже будь-яка організація є ще й публічною і повз їх установи у ці дні також ходять дрогобичани та гості міста», – наголосив Тарас Кучма.

Відтак міський голова Дрогобича Тарас Кучма доручив керівнику відділу економіки ДМР Тарасу Бачинському сформувати перелік підприємств, які у найбільше національне свято України не вивісили на своїх будівлях жовто-блакитне знамено, та провести повторну інформаційно-роз`яснювальну роботу. Керівникам установ, підприємств та організацій, над якими у День Незалежності майорів національний стяг, Тарас Кучма подякував за активну громадянську позицію.

Окремо міський голова висловив слова подяки містянам, які масово відгукнулися на заклики вивісити прапори та створили святкову атмосферу в місті.

Перейти до вмісту