Чи отримають промислові підприємства міста держзамовлення?

16:48 14 Грудня 2020

Днями промислові підприємства Дрогобича з робочим візитом відвідали заступник директора департаменту – начальник управління промисловості, підприємництва та інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Орест Гринів, в.о. начальника відділу промислової політики департаменту економічної політики облдержадміністрації Роман Білоган та начальник відділу економіки Дрогобицької міської ради Тарас Бачинський.

За словами Тараса Бачинського, зустрічі проведено з керівництвом ТОВ «Універсальна бурильна техніка» (ТОВ «УБТ») та ТОВ «ВКФ Дрогобицький завод автомобільних кранів» (ТОВ «ВКФ ДЗАК»). Під час візиту представники делегації ознайомилися з виробничими процесами, унікальним обладнанням та продукцією, аналогів виготовлення якої в Україні немає.

ТОВ «УБТ» – єдиний завод на території України з виготовлення трьохшарошкових бурових доліт для буріння нафтових, газових геологорозвідувальних свердловин.

На даний час підприємство володіє потужною матеріально-технічною базою для виготовлення якісної продукції – близько тисячі одиниць металорізального та ковальсько-пресового обладнання.

Продукція ТОВ «УБТ» експортується на провідні бурові компанії по всьому світу, а саме США, Канада, Туреччина, Близький Схід.

ТОВ «ВКФ ДЗАК» є стратегічним бюджетоутворюючим промисловим підприємством, яке спеціалізується на виготовленні вантажопідіймальної техніки – автомобільних кранів, кранів-маніпуляторів, сміттєвозів, екскаваторів, автогідропідйомників, гідроциліндрів різних розмірів і номенклатури, а також запасних частин.

Підприємство володіє потужною виробничо-матеріальною базою, має кваліфікований персонал та досвід з виробництва, ремонту та переобладнання вищенаведених механізмів.

ТОВ «ВКФ Дрогобицький завод автомобільних кранів» має досвід з виробництва продукції для потреб оборони і безпеки держави. Управлінням Державного технічного нагляду Збройних Сил України видано відповідний висновок щодо спроможності надання підприємством послуг для військово-оборонного комплексу України.

Під час зустрічі посадовців з керівниками підприємств обговорено низку проблемних питань фінансово-економічного стану підприємств у сучасних умовах економіки, ефективного використання виробничих площ, покращення інженерно-транспортної інфраструктури.  Також обговорено питання сприяння облдержадміністрацією в отриманні підприємствами державних замовлень.

Перейти до вмісту