Через погіршення погодних умов опалювальний сезон у Дрогобицькій громаді продовжили, – Ігор Хом’як

11:43 7 Квітня 2023

Опалювальний сезон 2022-2023 рр добігає кінця. У деяких містах його вже завершили. Однак, через погіршення погодних умов, у частині міст, подачу теплоносія продовжено.

Ситуацію з опалювальним сезоном в Україні прокоментував на своїй Фейсбук-сторінці Олескандр Чернишов – голова правління НАК “Нафтогаз України”:

Найважча зима позаду.
Нафтогаз має необхідні запаси палива для того, щоб забезпечувати українців теплом стільки, скільки це буде необхідно.
Через погодні умови опалювальний сезон в деяких областях України триває, але має бути завершений щойно це дозволять температурні показники.
Енергоефективність має залишатися пріоритетом №1 для органів місцевого самоврядування. Зауважу, що це – не про холод в оселях, а про комфортну температуру та заощадження при сплаті рахунків за отримане тепло.
Війна триває. Важливо економити ресурси, необхідні для підготовки до наступної зими, яка буде не менш складною.
Дякую очільникам місцевих громад за тісну співпрацю під час проходження цього опалювального сезону та підготовки вже до наступного.

У Дрогобичі та громаді опалювальний сезон в ці дні триває. Усі заклади комунальної власності, багатоповерхівки, під’єднані до центрального теплопостачання, садки, школи та лікарні із теплом.

Про це розповів керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як:

Рішення про припинення опалювального сезону буде розглянуто в понеділок, 10 квітня. На це має бути відповідне розпорядження міського голови. Зазначу, впродовж цих вихідних заклади освіти будуть опалюватись, щоб з понеділка діти зайшли в теплі класи та садки. Відтак у понеділок, беручи до уваги температурні прогнози синоптиків, буде прийнято рішення про продовження чи припинення опалювального сезону у місті.

Головним критерієм до завершення опалювального сезону є температурні показники – наголошують в КП «Дрогобичтеплоенерго». Якщо впродовж трьох днів середньодобова температура не нижча за +8 градусів – опалювальний сезон можна та слід завершувати.

Що стосується вимушеного продовження опалювального сезону в Дрогобичі у ці дні через погодні примхи – то впродовж тижня доводиться споживати газ за комерційним тарифом, – роз’яснює Ігор Хом’як.

Посадовець зазначив, що цьогорічний опалювальний сезон у громаді пройшов без серйозних викликів і проблем. У Дрогобичі кілька котелень міста перевели на альтернативні види палива – зокрема дерев’яну тріску. Це допомагає економити використання природнього газу.

Перейти до вмісту