Чергова підтримка породіль: у Дрогобичі продовжують вручати пакунки з необхідними речами для новонароджених

9:55 26 Січня 2023

За останні сім днів у пологовому будинку міста на світ з’явилося семеро малюків. Станом на цю середу, в лікувальній установі перебувало троє породіль, двоє жінок з Дрогобицької громади, одна із Меденич.

Згідно прийнятої Дрогобицькою міської радою програми із підтримки жінок породіль – кожній матері щотижня вручають пакунок із необхідними речами для малечі. Зокрема – дитячим одягом, пляшечками, сумішшю та першими дитячими забавками.

Такі пакунки у Дрогобичі з ініціативи міського голови Тараса Кучми та відділу сім’ї і молоді породілям почали вручати від березня минулого року, із початком військових дій.

З повномасштабним вторгненням окупантів було прийнято рішення у такий непростий час підтримувати жінок, які народжують у пологовому будинку міста.Тим паче у перші місяці війни до Дрогобича масово прибували переміщені особи, які через військову агресію були змушені покинути рідні міста та домівки. З початком цього року міським головою було прийнято рішення продовжити програму із підтримки породіль та розширити її. Зокрема, тим жінкам яких ми не застаємо в пологовій установі під час разових щотижневих відвідин, медики пологового вручають талони на отримання пакунків підтримки. За ними слід звернутись в Дрогобицьку міську раду, 210 кабінет, відділ сім’ї та молоді, – прокоментувала керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

За традицією Тарас Кучма привітав породіль та вручив жінкам пакунки підтримки. Щасливим родинам очільник громади побажав міцного здоров’я та наснаги у вихованні малечі.

Окрім пакунків підтримки, які ми вручаємо, наші зустрічі в пологову установу міста переслідують ще одну важливу мету – промоніторити якість надання медичних послуг, поспілкуватися з жінками, почути їхні побажання щодо якісних змін в пологовому будинку. Тому дякуємо за вашу комунікацію та щиро вітаємо ваші родини із поповненням, – привітав породіль Тарас Кучма.

Під час перебування у пологовому будинку – лікарі продемонстрували очільнику громади термоковдри, які медичний заклад нещодавно отримав від американської компанії SmartAid. Ці ковдри призначені для новонароджених та застосовуються при переносці малюків з поверху на поверх або ж під час перебування в укритттях в момент повітрях тривог.

Перейти до вмісту