Цього тижня відбудеться засідання комісії з питань дерусифікації та перейменування вулиць

15:53 31 Січня 2023

У четвер, 2 лютого, відбудеться чергове засідання комісії з питань проведення заходів дерусифікації та перейменування і присвоєння назв вулицям, провулкам, паркам, скверам у межах Дрогобицької міської територіальної громади.

Нагадаємо, раніше комісією було визначено перелік вулиць, які потребують першочергового перейменування. Згодом з використанням інструментів електронної демократії, було проведено відкриті консультації з мешканцями громади щодо перейменування низки вулиць, які досі носять імена осіб російського походження та назви часів радянської комуністичної епохи.

Низку вулиць Дрогобича, Стебника та сіл громади вже перейменовано. Станом на сьогоднішній день триває обговорення низки назв, які викликали суперечку у членів комісії та неоднозначне трактування чинним законодавством. Тому було скеровано запити за роз’ясненням до компетентних установ.

Днями на адресу Дрогобицької міської ради надійшла відповідь від Інституту українознавства ім. Крип’якевича з інформаційними довідками та роз’ясненнями щодо постатей Юрія Горліса-Горського, Іллі Рєпіна та Григорія Геврика.

Комісія збереться з метою вивчення отриманих документів та звернень. Відтак буде прийнято подальші рішення щодо процесу дерусифікації на території Дрогобицької громади.

Засідання відбудеться у четвер, 2 лютого, у світлиці Дрогобицької міської ради (каб. №212). Початок об 11:00.

До участі запрошуються члени комісії, представники громадських організацій міста, які надсилали звернення і пропозиції та небайдужі мешканці громади.

Перейти до вмісту