Церемонія вручення Міжнародної премії імені Івана Франка: Де проводитимуть та яких гостей очікують цьогоріч?

9:01 23 Липня 2020

27 серпня Дрогобич знову збере на своїх теренах видатних франкознавців країни та світу. Цьогоріч у місті солі відбудеться V Церемонія вручення Міжнародної премії імені Івана Франка.

Однак, як зазначають організатори, через карантинні обмеження доведеться змінити формат Церемонії. Чотири роки поспіль цю знаменну для міста та країни подію проводили у залі Народного дому імені Івана Франка. Цього року захід не проводитимуть у Народному домі.

З цього приводу у середу, 22 липня, відбулася зустріч міського голови Дрогобича Тараса Кучми, директора Міжнародного фонду Івана Франка Ігоря Куруса, проректора ДДПУ імені Івана Франка Юрія Вовка, начальника відділу культури та мистецтв ДМР Олега Яводчака.

Під час зустрічі сторони дійшли висновку, що за умови сприятливих погодних умов Церемонію проведуть просто неба на території Народного дому імені Івана Франка. Площа біля пам`ятника Івану Франку слугуватиме майданчиком для церемонії. Якщо ж погодні умови не сприятимуть проведенню заходу просто неба, то його проведуть у фойє Народного дому. У будь-якому випадку кількість запрошених гостей не перевищуватиме 100 осіб.

Серед гостей цьогорічної Церемонії вручення Міжнародної премії імені Івана Франка очікують голову Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького.

Також під час Церемонії виступить Народна артистка України, кандидат філологічних наук Марія Бурмака.

Перейти до вмісту