Центр соціальних служб спільно з MH4U «Психічне здоров‘я для України» розпочали серію тренінгів на тему інклюзивного навчання

15:15 23 Січня 2023

Дрогобицький міський центр соціальних служб спільно з MH4U «Психічне здоров‘я для України» розпочали серію тренінгів «Особливості інклюзивного навчання в системі освіти й формування толерантного ставлення до дітей з особливостями розвитку».

Тренінг зорієнтований на представників освітніх закладів в яких є інклюзивне навчання та працівників «Інклюзивно-ресурсного центру» Дрогобицької міської ради.

Метою тренінгу є розширення знань про специфіку роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та задля обміну досвідом учасників тренінгу з технологій роботи з такою категорією дітей.

Одним з головних завдань інклюзивної освіти є формування толерантного ставлення до дитини , незважаючи на особливості її психофізичного розвитку , яке можливе за умов гуманізації взаємин дорослих і дітей, а також створення сприятливого емоційного клімату в групі однолітків.

Додамо, раніше за підтримки «Психічне здоров’я для України» (MH4U) на базі Дрогобицького міського центру соціальних служб було проведено низку психолого-інформаційних заходів для жінок з числа внутрішньо переміщених осіб. А також заняття з дітьми ВПО «Подолай свій страх» в техніці пісочної терапії.

Дрогобицький міський центр соціальних служб

Перейти до вмісту