Центральні кухні та кейтеринг: виконком затвердив організацію гарячого харчування у школах громади

8:06 25 Січня 2022

Під час чергового засідання виконкому, було прийняте додаткове рішення про організацію гарячого харчування школярів закладів середньої освіти Дрогобицької МТГ. Відповідно до затверджених Міністерством освіти та науки норм організації харчування, у Дрогобицькій громаді було визначено низку базових закладів Дрогобича, Стебника та сіл громади, в яких облаштовано повноцінні кухні для приготування гарячих обідів безпосередньо в школі. В ряді навчальних закладів, що працюють в селах громади, харчування школярів проводиться методом кейтерингу. Відповідно гарячі обіди готують в затверджених «центральних» школах та доставляють готовими на час обіду до їдальні навчального закладу.

Така організація харчування була передбачена МОН цьогоріч, в рамках реалізації реформи шкільного харчування та в тому числі з метою економії бюджетних коштів.

Також виконавчий комітет затвердив зміни до штатних розписів закладів загальної середньої освіти Дрогобицької громади. Відповідно до норм закону, тепер кожна автономна школа повинна мати фахівця з публічних закупівель. Тільки в такому випадку навчальний заклад може оголошувати тендер на закупівлі.

Ми вивели окремі штатні одиниці по автономних школах Дрогобицької громади, щоб привести штатні розписи у відповідність до діючого законодавства. В сільських школах тендерні закупівлі оголошує безпосередньо відділ освіти, – зазначила заступниця начальника відділу освіти Ольга Олексюк.

До слова, цьогоріч виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради затверджено вартість обіду в сумі 26 гривень на дитину, з яких для школярів молодших класів 50% вартості покриває місцевий бюджет.

Нагадаємо, що цьогоріч в Україні реалізовують програму шкільного харчування за рекомендаціями шеф-повара Євгена Клопотенка. Відповідно до яких у шкільне меню ввели нові страви, збільшили кількість фруктів та овочів.

Фото: автор – HighwayStarz, Depositphotos

Перейти до вмісту