Центральна районна бібліотека: Запрошуємо відвідати книжкову виставку «Він, що єднав земне і небесне». Рівно 20 років тому відбувся перший і єдиний візит Папи Римського в Україну.

10:08 25 Червня 2021

Рівно 20 років тому відбувся перший і єдиний візит Папи Римського в Україну.

23 червня 2001 року до Києва приїжджав Іоанн Павло II, якого пізніше визнали святим. Понтифік відвідав Київ і Львів, виголосив 11 проповідей і промов, провів літургії, на яких були присутні понад 2 млн громадян. Під час літургій, Іоанн Павло II звертався до вірян українською мовою. Саме він проголосив блаженними і священномучениками 28 українців, серед яких і наші Дрогобицькі покровителі: Северіян, Яким та Віталій.

До сьогодні візит Івана Павла II залишається першим і єдиним візитом глав Ватикану в Україну.

У Дрогобицькій районній бібліотеці оформлено книжкову виставку «Він, що єднав земне і небесне». Через читання книг про святого Папу ми зможемо бути поруч з людиною, яка була духовно наближена до Господа і вела нас дорогою істини.

Крім того, ми вчимося з його навчань, його слів  і просимо в нього ласки любити Бога так, як він це робив. Іван Павло ІІ закликав не боятися. Зокрема не боятися бути святими, змагатися за правду.

 

Інформація центральної районної бібліотеки.

 

Перейти до вмісту