Хід медичної реформи та майбутнє відкриття психоневрологічного відділення у Стебницькій лікарні – керівництво міста провело виїзну робочу зустріч в медустанові

15:54 29 Вересня 2022

Днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з керівником відділу охорони здоров’я Володимиром Чубою з робочим візитом відвідали Стебницьку міську лікарню. Основна мета зустрічі — поспілкуватись із медичним персоналом та перевірити хід робіт у новому психоневрологічному відділені, яке незабаром відкриють.

Робочий візит розпочали зустріччю посадовців з керівницею КНП «Стебницька міська лікарня» Наталією Стецик та лікарями медичного закладу. Відтак, обговорили зміни, які відбуваються в межах медичної реформи, хід справ у лікарні, інтенсивність та різновид операцій, які виконували протягом останнього місяця.

Нам зараз потрібно зробити все, щоб лікарня у Стебнику стала загальною. Медичний персонал тут чудовий, кваліфікований, досвідчений, який прагне нових навчань та практик. Ми усі бачимо які зміни відбулись за останні кілька років у цій установі. Ця лікарня має стати прикладом для інших, — наголосив Тарас Кучма.

Окрім цього, Володимир Чуба повідомив, що в результаті наради в Департаменті охорони здоров’я, за участі керівника Департаменту Ореста Чемериса, вдалось переконати, що Стебницька міська лікарня гідна і зможе виконувати функції загальної медичної установи.

Попри воєнний стан медична реформа триває. Так, плануються три рівні надання допомоги — надкластерні, кластерні та загальні лікарні, які матимуть чітко прописаний функціонал та визначену роль у госпітальному окрузі. Зараз вирішується доля щодо загальних лікарень. Сміливо можна сказати, що ті кроки, які робляться впродовж останніх років у стебницькій лікарні, дають можливість розвитку її як загальної лікарні, — прокоментував Володимир Чуба.

На завершення візиту керівництво міста оглянуло як ведуться роботи у психоневрологічному відділені, яке невдовзі планують відкрити та новий комп’ютерний томограф.

Перейти до вмісту