Хорватське місто-побратим Ліпік скерував у Дрогобич медичну допомогу

13:14 29 Квітня 2022

Десятки років триває налагоджена співпраця між Дрогобичем та хорватським містом-побратимом Ліпік. У час російсько-української війни українці Ліпіка організувалися і відправили у Дрогобич потрібну гуманітарну медичну допомогу. Мова іде про перев’язувальні засоби та хірургічні шовні матеріали. Їх отримав на пункті пропуску «Краківець» керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. Зібрала та передала меддопомогу Ірина Матієвич, голова організації «Українсько-хорватської дружби» з Ліпіку. Жінка із командою однодумців особисто привезла вантаж на польсько-український кордон. Із меддопомогою Ірина Матієвич передала вітання Дрогобичу від голови міста Ліпік та побажала якнайшвидшої перемоги Україні.

Як стверджує Володимир Чуба, на травень місяць запланований робочий візит у Дрогобич міського голови Ліпіка та Товариства українсько-хорватської дружби. У рамках візиту буде передано і чергову гуманітарну допомогу місту Котермака.

Отримана ж медична допомога уже скерована у першу міську лікарню для потреб медиків.

Дякуємо усім причетним до збору допомоги. Вона дуже важлива для нас та наших медиків. Спільно ми подолаємо ворога і відновимо Україну, – додає керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

Додамо, Ірина  Матієвич, уродженка Дрогобича, яка нині мешкає в Ліпіку. Жінка є головою організації «Українсько-хорватської дружби» в місті-побратимі  Ліпік. Вона веде активну благодійну діяльність та підтримує українську діаспору в Хорватії. Також завдяки зусиллям Ірини Матієвич в Ліпіку кілька років тому було встановлено пам’ятник Іванові Франкові.

Перейти до вмісту