Хвилиною мовчання та танцювальним флешмобом у Дрогобичі відзначили День Конституції

14:18 28 Червня 2022

28 червня в Україні відзначають державне свято – День Конституції. Головному закону держави виповнюється 26 років із дня його ухвалення.

У Дрогобичі, цьогоріч, пишних святкувань з нагоди чергової річниці Конституції не проводили. Натомість Управління культури та розвитку туризму організувало танцювальний флешмоб. Камерний захід пройшов на центральній Площі Ринок у ранкову пору. Розпочали дійство із хвилини мовчання за загиблими захисниками та цивільним населенням, яке щоденно потерпає від ворожих обстрілів зухвалих окупантів. Відтак Гімн України виконав Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні і танцю «Верховина».

Про важливість Конституції в житті кожного українця коротку довідку виголосила ведуча дійства Уляна Воят.

Коли слово взяв міський голова Дрогобича Тарас Кучма то акцентував увагу присутніх на тому, що на 31 році Незалежності ми знову змушені виборювати її та своє законне право бути вільними і захищеними на своїй землі.

Конституція України раз і назавжди закріпила те, проти чого сьогодні виступає ворог: наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, нашу мову, нашу національну ідентичність, наші гарантії в забезпеченні прав людини та громадянина, наше бажання бути членами міжнародної спільноти. Сьогодні кращі сини та доньки України змушені із зброєю в руках боротися за збереження нашої ідентичності та нашої незалежності. Вони захищають нас і нашу Конституцію. Тому бажаю кожному сьогодні призупинитися і подумати, що я зробив для України, наскільки добре знаю свої права і гарантії, і дотримуюсь їх. Окупант щоденно безжально тисне на нашу країну – однак вірю – вистоїмо та доведемо всім – Україна є, була і буде, – наголосив Тарас Кучма.

Також до присутніх звернулася і запрошена на свято гостя із Києва – Вікторія Колесник – директорка Київського літературно-меморіального музею імені Максима Рильського.

Кульмінацією заходу став флешмоб від творчих учасників Народного ансамблю танцю «Верховинка» Народного дому імені І. Франка, художній керівник Богдана Кос. Із українською символікою в руках та прапорами юні танцюристи виконали флешмоб під пісню «Ой, у лузі червона калина».

Танцювальний перформанс першими виконали у Каліфорнії. За словами керівниці відділу культури та мистецтв Лесі Татарської – флешмоб спрямований на перемогу та заряджений позитивом.

Завершили дійство спільним виконанням духовного гімну України «Боже, великий, єдиний».

Перейти до вмісту