Фіточаї до Різдва: військовослужбовцям Дрогобича передали трав’яні чаї крафтового виробництва

11:39 5 Січня 2023

Напередодні Різдва у Дрогобичі вирішили в оригінальний спосіб подякувати воїнам за щоденний героїзм, який вони демонструють як на передових позиціях так і в тилу. З ініціативи міського голови Тараса Кучми та ректорки Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка Валентини Бодак – військовослужбовцям частини А-1108 передали трав’яні чаї від «Кузні здоров’я». Чай з символічною назвою – «Дрогобицький різдвяний» обрали не випадково. У ці дні важливо, щоб захисники були сповнені сил та відчули сповна дух Різдва – підкреслив Тарас Кучма.

Рослини для фіточаю збирали і висушували студенти Дрогобицького педагогічного університету, кафедри біології та хімії. Відтак їх сформували у чайові набори. Я і сам п’ю ці чаї і можу із впевненістю сказати, що вони корисні для здоров’я, додають сил та енергії. Якраз те що потрібно в цей зимовий період. Тож дякуємо вам за вашу мужність і за те, що тримаєте над нами мирне небо, а ми тут в тилу можемо працювати і розвивати громаду, – звернувся до військових очільник міста Тарас Кучма.

Чаї передали військовим у стінах Дрогобицької ратуші. Як підкреслила ректорка педуніверситету Валентина Бодак – «Кузня здоров’я», яка визріла як громадська організація у стінах їхнього вишу на базі кафедри біології та хімії, інтенсивно працює над розробкою нових цікавих рецептів чаїв – тож і в подальшому будуть підтримувати воїнів цілющими фіточаями власного виробництва.

Ми всі освітяни і студенти разом із вами тримаємо фронт. Вчора ми отримали неприємну звістку – на війні загинув наш студент. Альма-матер похоронила уже 5 студента. На передових позиціях перебуває і чимало наших викладачів. За всіх вболіваємо і молимось. Добре усвідомлюємо ціну нашого мирного неба у містах в тилу і щиро бажаємо вам сил, витримки і перемоги. Повертайтесь усі додому живими і неушкодженими, – побажала військовим Валентина Бодак.

Додамо, ГО «Кузня здоров’я» не перший рік поспіль досліджує цілющі властивості різних прикарпатських трав. Відтак, вирішили об’єднати кращі із них у чайових композиція. Під кінець 2022 року у мерії міста «Кузня здоров’я» презентувала кілька різновидів чаїв та вела мову про створення в Дрогобичі об’єднавчої платформи крафтовиків, де б кожен виробник еко-продукції міг її представити та співпрацювати із іншими.

Перейти до вмісту