Фізіотерапевтичну допомогу у Дрогобичі ліквідовувати не будуть – чутки такого змісту безпідставні, – Володимир Чуба

11:20 2 Лютого 2022

Днями соціальні мережі облетіло повідомлення, що в Дрогобичі хочуть ліквідувати фізіотерапевтичні кабінети. Зауважимо, що інформацію такого змісту оприлюднили не медичні заклади міста, при яких діють ці кабінети, а дописувачі інтернет-сторінок.

За коментарем керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, повідомлення такого змісту не мають нічого спільного із реальним станом речей. Хоча проблем у фізіотерапевтичній галузі не бракує. Як стверджує головний медик міста, Національна служба здоров’я України, яка сьогодні фінансує всі медичні заклади України, із свого бюджету не фінансує такий вид медичної послуги – як фізіотерапевтичну допомогу. Відтак, медичні заклади Дрогобича, при яких існує така допомога змушені самотужки їх утримувати, фінансуючи їхню роботу за кошти із інших видів надання медичної допомоги.

Питання про ліквідацію такого напрямку допомоги, як фізіотерапевтична, абсолютно не стоїть. Щиро подивований тим, що в Дрогобичі розпускають такі провокативні чутки і тим самим збурюють громаду. Фізіотерапевтичну допомогу ніхто не ліквідовує!, – констатує Володимир Чуба.

За словами медика, на сьогодні у Дрогобичі функціонує три підрозділи фізіотерапевтичної допомоги: при центральній поліклініці міста, що на вулиці Січових Стрільців, у поліклінічному відділенні на Пилипа Орлика, а також у Стебницькій міській лікарні. Окрім цього фізіотерапія з реабілітацією, функціонує як структурний підрозділ першої міської лікарні на вулиці Івана Франка.

Усю фізіотерапевтичну допомогу ми залишаємо, декуди незначно зменшуємо потужності роботи цих кабінетів, зважаючи на кількість пацієнтів, яких там обслуговують. Однак, запевняю – цього буде абсолютно достатньо, щоб забезпечити повноцінне охоплення потреб мешканців. Графік роботи усіх фізіотерапевтичних кабінетів буде оприлюднено днями. Тому ще раз підкреслюю – будь-які провокативні заяви, щодо ліквідації цього виду допомоги, не мають реального змісту, тому хвилюватися дрогобичанам не слід, – додає Володимир Чуба.

Додамо, фізіотерапевтичні кабінети в повній мірі оснащені апаратами різного виду для фізіотерапевтичного лікування, реабілітації і профілактики різноманітних захворювань пацієнтів.

До методів фізіотерапії відносяться:
– бальнеотерапія (лікування мінеральними водами, грязелікування),
– гідро- та термотерапія (водолікування, термічне лікування),
– інгаляція (лікування через дихальні шляхи),
– механотерапія (вправи та процедури з використанням спеціальних механізмів),
– електро- і фототерапія (лікування електричним струмом і світлом).
– магнітотерапія (лікування магнітним полем).

Перейти до вмісту