Французькі партнери скерували чергову медичну та гуманітарну допомогу в Дрогобич

14:02 29 Березня 2022

Із перших днів війни Дрогобич отримує потужну гуманітарну допомогу із- різних куточків світу – медикаменти, одяг, засоби гігієни та харчування.

Днями у Дрогобич прибув черговий гуманітарний конвой із Франції. Серед необхідного – ліки та інші потрібні речі, які частково буде передано в медзаклади міста, а також буде сформовано передачу в міста, котрі нині потерпають від затяжної гуманітарної катастрофи.

Відтак, 29 березня, представники міста Шербур (Франція) Франсуа Бріар та Френк Бокадж, які і формували гуманітарну допомогу, завітали в Дрогобич та поспілкувалися із міським головою Тарасом Кучмою. На зустрічі також були присутні Володимир Кондзьолка, керівник КУ «Інститут міста Дрогобича», а також підприємець Олександр Мисишин, завдяки якому й вдалося налагодити комунікацію із Францією.

На початку зустрічі очільник громади, подякував французьким колегам за ініціативність та важливу в час війни допомогу.

Щиро дякую за допомогу, яку надає французький народ Дрогобичу зокрема і Україні загалом. У нас іде страшна війна, війна між добром і злом. Окупант стирає з лиця землі квітучі міста України, вбиває мирне населення і несе багато горя нашій державі. Тому в такі важкі часи для України ми дуже цінуємо підтримку та допомогу усіх, хто нам її надає, – резюмував Тарас Кучма.

За логістику та зв’язок із французькою стороною відповідав підприємець Олександр Мисишин, дружина якого мешкає у Франції, однак є українкою за походженням. Тому всім серцем вболіває й підтримує свою Батьківщину. За сприяння Марини Мисишин у Дрогобич уже було скеровано 4 фури із гумдопомогою із Франції. Відтак, днями спільно із мешканцями міста Шербур було сформовано та передано сюди чергову допомогу.

Як підкреслили французькі представники, українці напрочуд люблять свою державу і це виливається у щиру підтримку та допомогу, які вони організовують по всьому світу, активно залучаючи іноземців.

Сьогодні ми у Дрогобичі, ми бачимо, як ваше мирне місто активно допомагає переселенцям, опікується ними та підтримує. Це викликає щире захоплення. Коли ми повернемось на свою батьківщину то неодмінно розкажемо про все побачене тут і продовжимо вас підтримувати і допомагати, чим зможемо, – підкреслив Френк Бокадж.

Відтак міський голова Дрогобича та французькі гості висловили сподівання, що неодмінно зустрінуться й після перемоги.

Як додав Володимир Кондзьолка – згуртованість світу, який сьогодні надсилає в Україну тонни допомоги та підтримує українців, свідчить лиш про одне – цивільному населенню не байдужа доля України, вони щиро вболівають за нашу перемогу.

На завершення зустрічі Тарас Кучма спільно із Володимиром Кондзьолкою вручили гостям символічні подарунки: український стяг – як символ незламності, дрогобицьку сіль, футболки з патріотичними написами і книгу про старовинні святині Дрогобича. Відтак для гостей провели екскурсію туристичними принадами міста.

Перейти до вмісту