У Штабі з протидії коронавірусу вирішують важливі питання та готуються до найгіршого сценарію подій

16:07 1 Квітня 2020

У вівторок, 31 березня, у Дрогобицькій міській раді відбулося чергове засідання Міжрегіонального штабу з протидії коронавірусу.

Міські голови Дрогобича, Борислава, Стебника, Трускавця та керівництво Дрогобицького району, а також силових структур міста обговорили подальші кроки для захисту мешканців в умовах карантину.

За результатами засідання Штаб прийняв наступні рішення:

– Начальник відділу охорони здоров`я та начальник Дрогобицького відділення поліції повинні надати пропозиції щодо створення мобільних бригад для контролю дотримання умов карантину особами, які повернулися з-за кордону;

– Звернутися до обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації за роз`ясненнями щодо механізму виділення паливно-мастильних матеріалів для відділень поліції та бригад швидкої допомоги;

– Керівництво міст Дрогобича, Стебника, Борислава та Трускавця повинні передбачити кошти для утилізації використаних засобів захисту від коронавірусу.

Окрім цього, під час засідання обговорили питання можливого зберігання тіл та захоронення осіб, смерть яких спричинена коронавірусом, якщо такі будуть. Для цього повинна бути виділена спеціальна земельна ділянка, а до захоронення тіла повинні зберігатися у холодильних камерах, пропозиції щодо придбання яких розробляють.

Присутні на засіданні Штабу керівники міст Дрогобича, Стебника, Борислава та Трускавця заявили, що, незважаючи на дозвіл Міністерством охорони здоров`я України відкривати продовольчі ринки, на території Дрогобиччини їх не відкриватимуть.

На думку посадовців, відкриття ринків зумовить масові скупчення людей, що є неприпустимо і небезпечно для здоров`я кожного мешканця. Більше того, у кожному з міст є достатня кількість продовольчих магазинів, а підприємці, які реалізовували продукцію на ринку, тепер працюють дистанційно.

Перейти до вмісту