У школах Дрогобича замінили вікна, пошкоджені внаслідок ворожого ракетного обстрілу: заклади повернулись до очного навчання

15:16 27 Лютого 2023

В ніч на 16 лютого, під час ворожого ракетного обстрілу Дрогобича, постраждали одразу декілька закладів освіти. В результаті потужної ударної хвилі, у школах були вибиті вікна.

В гімназії №5 імені генерала Кульчицького було пошкоджено 30 дерев’яних вікон. Також ушкоджень зазнали і вікна у Ліцеї імені Богдана Лепкого, Гімназії №3, Ліцеї №16 та колишньому приміщенні навчального закладу №15. Загалом внаслідок обстрілу було пошкоджено 72 вікна.

Сьогодні, під час понеділкової апаратної наради у Дрогобицькій міській раді, начальник відділу освіти Віталій Вовків доповів, що всі пошкоджені вікна вже замінено, а навчальні заклади повернулись до очного навчання і станом на сьогоднішній день працюють у штатному режимі.

Під час ударної хвилі пошкоджень зазнали дерев’яні вікна. У них повилітали шибки, або ж було пошкоджено віконні рами. Металопластикові склопакети залишились неушкодженими.

Відтак до кінця року відділ освіти повинен замінити всі дерев’яні вікна на металопластикові.

Відповідне завдання перед керівництвом освіти поставив міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Так як подекуди в закладах освіти ще залишаються дерев’яні вікна.

«Заміна вікон в освітніх закладах проводилась поступово, з використанням різних місцевих та обласних програм, фінансування місцевого бюджету, а також спонсорської допомоги. Відтак замінити всі вікна одразу не вдавалось» – наголошує начальник відділу освіти Віталій Вовків.

Однак до кінця цього року процес оновлення вікон планують завершити. Адже металопластикові вікна не лише міцніші, але й забезпечують вищий рівень тепло- та енергозбереження.

Перейти до вмісту