У Центрі культури та мистецтв “Каменяр” відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України

16:03 25 Червня 2021

У понеділок, 28 червня, відзначаємо День Конституції України. Оскільки цей день є офіційним вихідним, урочистості відбулися у п’ятницю, 25 червня, у приміщенні Центру культури та мистецтв “Каменяр”.

Разом з громадою часть у заході взяли міський глова Тарас Кучма, заступник міського голови Андрій Ковч, депутати міської та районої ради Михайло Задорожний, Світлана Маменька, Павло Цвігун, Руслан Щерба, Ігор Чава, старости, посадовці місцевого самоврядування та держустанов.

Впродовж шести років, з 1990 по 1996 рік, тривав процес написання Конституції, а, відтак, міжнародна спільнота визнала її, як найдемократичнішу у світі. Про це розповів головний спеціаліст відділу освіти та мистецтв Михайло Марченко.

З прийдешнім святом учасників дійства привітав й міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

“Коли ми говоримо про Конституцію України, ми часто вказуємо на боротьбу за права громадян. Ми згадуємо про наші права та повноваження. Але не менш важливо пам’ятати й про обов’язки та відповідальність”, – наголосив очільник громади.

За його словами, через те, що частина громадян зневажливо ставилася до Конституції України, нажаль, сьогодні маємо війну на східних теренах України. Через недотримання Конституції маємо розбрат у суспільстві.

Також Тарас Кучма нагадав про відзначення двадцятиріччя з нагоди візиту Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну. Тоді папа наголошував на єднанні, братерстві та любові як формулі успіху українського народу. Під час свого візиту Папа Римський проголосив мучениками Дрогобицьких жертв НКВС – Северина, Віталія та Якима.

“Сьогодні ми маємо свободу. Тому ми повинні шанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу свободу”, – резюмував міський голова.

Ведучим заходу виступив Іван Сех.

Завершили захід концертом Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

Перейти до вмісту