У Стебнику провели в останню путь загиблого Героя Володимира Марка

17:12 24 Жовтня 2022

Сьогодні Дрогобиччина – знову в жалобі. Громада попрощалась з воїном, який загинув від рук російського окупанта — 34 річним стебничанином Володимиром Марком.

Володимир народився 4 квітня 1988 у Стебнику, навчався у місцевій ЗОШ №7. В час проведення АТО, захищав східні терени України у складі добровольчого батальйону ОУН.

Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі, Володимир з перших днів березня відправився на війну. Служив сапером у 80-ій Окремій Десантно-штурмовій бригаді.

Загинув воїн 19 жовтня, під час виконання бойових завдань, на криворізькому напрямку.

У загиблого захисника залишилась мама.

Сьогодні, 24 жовтня, Дрогобиччина з почестями зустріла домовину з тілом загиблого Героя. Керівництво Дрогобицької громади, спільно з духовенством, побратимами, рідними та мешканцями Стебника і територіальної громади зібрались разом на перехресті Героїв, де відбулась спільна поминальна молитва.

Після цього траурна процесія на чолі з духовенством вирушила до міста Стебника, де на майдані Тараса Шевченка відбулась загальноміська церемонія прощання із загиблим воїном.

Щоб віддати останню шану Героєві, на центральній площі зібрались стебничани, представники громадських об’єднань, освітянська спільнота з рідної школи, учні, депутати міської ради та небайдужі мешканці міста.

Після загальноміської поминальної панахиди, яку провели представники духовенства, співчуття родині загиблого виголосив Іван Кіндратович, голова КУН, в лави якої входив загиблий воїн.

Чин похорону захисника провели у Церкві Воскресіння Христового, що знаходиться у Дрогобичі, на вул. Самбірській.

Поховали Володимира Марка на Полі Скорботи у Дрогобичі.

Вічна пам’ять Герою та щирі співчуття родині загиблого!

Перейти до вмісту