У Стебнику напрацьовують проект озеленення Скверу Небесної Сотні та Алеї Героїв: залучені науковці

8:40 9 Березня 2023

Восени минулого року у Стебнику відкрили оновлений Сквер Небесної Сотні, облаштований на перехресті вулиць Грушевського та Куліша. Попередньо відділом містобудування та архітектури Дрогобицької міської ради було розроблено проект облаштування даної території. Згодом було проведено відкриті електронні консультації з мешканцями, в ході яких громада могла подавати свої пропозиції, доповнення чи зауваження до проекту.

На території скверу було проведено земельні роботи, забруковано доріжки навколо пам’ятного знаку, а також передбачено ділянки під озеленення та благоустрій.

За словами старости Стебника, до облагородження території вирішили підійти комплексно. Відтак концепцію озеленення скверу розробляють із залученням науковців.

Тому 2 березня у Стебнику зібралась робоча група з питань озеленення та благоустрою скверу і впорядкування території міста, на чолі зі старостою Стебника Тарасом Городиським, яка обговорила питання озеленення не лише скверу Небесної Сотні, але й висадки Алеї Героїв та благоустрою центральної площі міста.

До Стебника прибули доценти Львівського державного лісотехнічного університету Роман Дудин і Тарас Легусь та доценти кафедри біології та хімії ДДПУ ім. Івана Франка – Світлана Волошанська та Ірина Бринзя. До роботи долучились громадські активісти, учасники бойових дій та працівники комунальних служб Дрогобицької громади.

«У наших планах – комплексний благоустрій скверу, висадка нових зелених насаджень, а також загальне впорядкування території Стебника, яке зможе слугувати прикладом для подальшого розвитку територій нашої громади» – зазначив представник Дільниці зеленого господарства, координатор акції «Садимо сад та ліс перемоги України» Степан Макар.

Науковці-біологи оглянули територію скверу та площі і взялись напрацювати пропозиції щодо комплексного благоустрою і озеленення території.

В найближчих планах – підписання договору про співпрацю з Державним лісотехнічним університетом, який напрацює проект комплексного впорядкування та озеленення території.

Перейти до вмісту