У співпраці з Битомом: 19 листопада Дрогобич поповниться лавкою Бруно Шульца

15:58 7 Листопада 2022

Український Дрогобич та польський Битом продовжують тісну співпрацю в різних напрямках. Наразі підходить до завершення реалізація спільного мистецького проекту, в ході якого обидва міста синхронно облаштовують громадський простір. Вже наприкінці наступного тижня, 19 листопада, в одному зі скверів Дрогобича встановлять символічну лавку з інсталяцією життя та творчості Бруно Шульца.

Так як 2022 рік оголошено роком пам’яті Бруно Шульца, Дрогобич та Битом вирішили втілити спільний проект, який грунтується саме на творчості Шульца та залишить символічний слід в громадському просторі кожного міста.

У Битомі лавку встановили ще в жовтні, – у Сквері зустрічей, доповнивши її символічним муралом із зображенням Дрогобича. У Дрогобичі аналогічну лавку встановлять у одному зі скверів міста – Студентському. Її відкриття заплановане на 19 листопада.

Нагадаємо, між Дрогобичем та Битомом впродовж кількох останніх років існує тісна співпраця в різних напрямках, починаючи від обміну талановитими учнями до спільної організації та проведення фестивалю «Бруно Шульца», – постать якого поєднує український та польський народи.

Та найважливіші підтвердження дружби між нашими містами Дрогобич отримав після повномасштабного вторгнення росії на українські землі. Адже громада Битома однією з перших скерувала в Дрогобич гуманітарну допомогу.

Загалом Битом декілька разів передавав Дрогобицькій громаді допомогу, серед якої реанімобіль, медикаменти, рації, засоби гігієни та продукти харчування. Отриману допомогу Дрогобич акумулював задля підтримки переселенців та для формування гуманітарних вантажів, які ми скеровуємо в міста, що найбільше потерпіли від російських обстрілів або звільнились з-під ворожої окупації. Також польське місто-побратим допомагало Дрогобичу з облаштуванням житла для ВПО.

Перейти до вмісту