У парку Степана Бандери висадили десяток клен-яворів

13:01 26 Жовтня 2022

Дбають про зелені легені міста. Дільниця зеленого господарства КП «Служби муніципального управління» проводить ретельну інвентаризацію дерев у скверах Дрогобича. Як повідомила керівник Дільниці Наталія Пилипів – виявлено певний відсоток дерев, які є в незадовільному стані, або ж мають гнилу середину свого стовбура. Очевидно, що після більш ретельних обстежень небезпечні дерева буде видалено. Оскільки вони є загрозливими для пішоходів. Також уже сьогодні тривають інтенсивні роботи із поповнення парків міста молодими саджанцями. Так, цими днями у парку імені І.Франка висаджено 11 молодих лип.

Новими зеленими легенями поповнився і парк імені Степана Бандери. Там працівниками Дільниці зеленого господарства висаджено 10 клен-яворів. Окрім цього в сквері тривають інтенсивні роботи із впорядкування території.

Як стверджує Наталія Пилипів, висадку дерев здійснюватимуть і в інших парках та на вулицях міста. Зокрема на весну заплановані роботи із озеленення газонів на вулиці Винниченка та висадки там молодих декоративних дерев.

Паралельно, комунальники радо вітають ініціативи мешканців, які хочуть долучитись до хорошої справи та озеленити свої мікрорайони або ж прибудинкові території.

Дільниця зеленого господарства має в наявності саджанці таких дерев, як клен, явір, дуб, сосна, ялиця, ясен, липа та готова надати їх безкоштовно усім, хто хоче поповнити свої прибудинкові території та надати їм охайнішого та гармонійнішого вигляду.

Всі, хто бажає отримати саджанці дерев та озеленити свою прибудинкову територію, можуть звертатись до нас в Дільницю зеленого господарства. Ми видаємо саджанці абсолютно безкоштовно, але вимагаємо звіт про їх посадку, – наголошує начальник Дільниці зеленого господарства Наталя Пилипів.

За більш детальною інформацією щодо саджанців слід звертатись в Дільницю зеленого господарства за номером телефону: 067-313-18-76 (Наталія Пилипів).

Перейти до вмісту