У новому навчальному році на Дрогобиччині побільшало учнів

14:47 6 Вересня 2021

У новому навчальному році на Дрогобиччині побільшало учнів – таку інформацію на щотижневій оперативній нараді 6 вересня озвучила Ольга Олексюк, заступниця начальника відділу освіти ДМР. За її словами, школи міста та територіальної громади налічують 12 273 учнів. Тоді як в минулому році школярів було трохи більше 10 тис.осіб. Загалом у межах територіальної громади функціонує 31 навчальний заклад, із яких – 15 шкіл налічує район, 16 – місто Дрогобич спільно із Стебником. За твердженням керманича міста Дрогобича Тараса Кучми, збільшення чисельності учнів у нашій громаді свідчить про те, що освіта міста та району що не рік стає якіснішою.

Що стосується першокласників – то цьогоріч на Дрогобиччині вперше за парти сіло 1 187 школярів, перших класів сформовано – 51.

Освіта Дрогобича відкрита для дітей із особливими потребами. У Дрогобицькій територіальній громаді налічується 75 діток, які потребують інклюзії. Зважаючи на це цьогоріч при школах міста та району буде створено 57 інклюзивних класів, де асистенти вчителів допомагатимуть дітям з особливими потребами навчатися та сприймати робочий матеріал на рівні із їхніми ровесниками-однокласниками.

В освіті міста цьогоріч є поповнення – за словами Ольги Олексюк Департамент освіти Львівщини скеровує в Дрогобич два нових автобуси «Школярик», які допоможуть учням із Ступниці швидко та комфортно добиратися на навчання у Медвежу, а школярам Новошич та Залужан – в школу в Бистриці.

Перейти до вмісту