У Нагуєвичах пройшов V Етнофестиваль

15:59 30 Серпня 2021

28 серпня, в рамках святкування 165-ти літнього ювілею з дня народження Івана Франка в Нагуєвичах відбувся V-ий Етнофестиваль. На території Державного історико-культурний заповідника «Нагуєвичі” було розгорнуто 73 різнопланові локації: гончарство, ковальство, петриківський розпис, майстер-класи з соломи, вати, піску, шкіри, воску, дерева, гуцульської музики, пекарства, ляльок-мотанок, народного хусткування, витинанок, реконструкція бойківських обжинків тощо. Також було розгорнуто продаж крафтової продукції: меди, наливки тощо.

Під час урочистого відкриття Фестивалю гостей та учасників привітав секретар Дрогобицької міської ради Орест Каракевич. Посадовець згадав про Церемонію вручення премії Івана Франка, дрогобицького лауреата Леоніда Тимошенка.

Гордий, що сьогодні дух Івана Франка витає серед нас, – наголосив Орест Каракевич

На одній з локацій ярмарку широко було представлено продукцію Дрогобицького солевиварювального заводу, а також окремим дійством процес виварювання солі. Як розповів керівник підприємства Олег Петренко – усі кошти, виручені з ярмарку, будуть спрямовані на оновлення дверей до солеварні.

Родзинкою заходу став виступ талановитих акторів Львiвського академiчного обласного музично-драматичного театру iм. Юрiя Дрогобича, які поставили поему «Мойсей».

Також на фесті презентували унікальні виставки:
•«Невідомі і мало відомі портрети Івана Франка 1930-1990-х рр»
•«ФРАНКО-БАЙК» від мотоклубу з Дрогобича MFC «BULLDOGS»
•реконструйовану кімнату Дому письменника в Нагуєвичах» (20 робіт з приватної колекції А. Недзельського, викупленої Миколою Княжицьким та Михайлом Цимбалюком).

Музична програма свята теж була насичена, її завершили виступом гурту “Пацики з Франека”.

Перейти до вмісту