У місті продовжують боротьбу з незаконною зовнішньою рекламою

9:09 19 Травня 2021

Спеціалісти департаменту міського господарства та відділу економіки продовжують спільні обстеження щодо належного утримання конструкцій зовнішньої реклами, які розташовані у місцях комунальної власності.

Зокрема, звернено увагу на дотримання їх власниками правил благоустрою у частині належного естетичного та технічного стану, а також дотримання умов договору у частині своєчасного оновлення сюжетів, негайної заміни обірваних рекламних постерів, тощо.

За результатами обстеження складено відповідні приписи адміністративної відповідальності згідно зі ст. 152 КУпАП.

Дотримання Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами та законодавства про рекламу є обов’язковими для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері зовнішньої реклами.

Зазначаємо, що розміщення конструкцій зовнішньої реклами y місті Дрогобичі проводиться виключно на підставі дозволів, що видаються відділом економіки за рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.

Виконавчий комітет закликає суб’єктів господарювання демонтувати самовільно встановленні рекламоносії, зокрема ті, які розташовані на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення, що являється грубим порушенням ст.8 ЗУ «Про рекламу».

У разі порушення законодавства про рекламу та правил благоустрою, суб’єкт господарювання несе адміністративну відповідальність згідно зі ст.152 КУпАП зі стягненням штрафу у розмірі до 1700 грн та демонтаж таких конструкцій комунальними службами.

Відділ економіки

Перейти до вмісту