У міжнародний день волонтера Тарас Кучма закликав громаду до єднання

17:31 5 Грудня 2022

Сьогодні кожен, хто робить безкорисливо добрі справи – волонтер. Задонатити на ЗСУ, подбати про автомобілі чи допомогу для війська, допомогти на кухні приготувати їжу для внутрішньо переміщених осіб, стати помічником Святого Миколая для потребуючих діток та сімей чи просто допомогти літнім сусідам заготувати дров на зиму – це все складові безкорисливого волонтерства. Активну участь у волонтерстві бере й наша молодь, яка демонструє патріотизм.

З року в рік викликів у суспільстві більшає. І саме волонтери беруть участь у вирішенні багатьох проблем. Така самовіддана праця заслуговує на пошану та визнання у суспільстві та громаді зокрема.

Про це наголосив міський голова Тарас Кучма під час щотижневої наради у міській раді.

Найбільшим викликом сьогодні є війна. Ворог завдає ударів не лише по позиціях ЗСУ, які боронять нашу територію, а й по енергетичній інфраструктурі, намагаючись нас зламати. Але ми – незламні. Пережити зиму – це завдання номер один. Ми щодня працюємо для забезпечення життєдіяльності громади. Робота комунальних підприємств критичної інфраструктури, облаштування пунктів обігріву, забезпечення теплом та електроенергією закладів освіти, охорони здоров’я, культури та інших – це щоденні теми, які звучать на всіх нарадах. Ми тримаємо руку на пульсі. Так, проблем є чимало, але з підтримкою міжнародних партнерів, нам вдається поступово вирішувати ці проблеми. Тому у ці складні часи закликаю громаду до єднання та допомоги один одному, – зазначив міський голова Тарас Кучма.

Акцентував увагу очільник громади й на дискусіях у соціальних мережах, коли мешканці «поливають брудом» один одного через те, що у когось світло є, а у когось нема. Невже всі прагнуть, щоб в країні запровадили режим тотального знеструмлення.

Уявімо собі на мить, що вся громада опинилася без електроенергії. Починаючи від водо- та теплопостачання, завершуючи елементарною побутовою технікою у домівках та оселях, – не працюватиме нічого. Так, хтось подбав про придбання альтернативних джерел енергії. Але переконаний, що таких людей меншість. А якщо ця ситуація триватиме тиждень. Невже ніхто не задумується з чим доведеться стикнутися кожному? Чи подумали ці критики про сім’ї, де є маленькі діти?
Закликаю кожного у ці важкі часи, коли ворог продовжує атакувати наші землі, припинити чвари та не підігрувати інформаційній політиці окупанта. Давайте бути чуйними один до одного! Спільно до перемоги!, – закликав Тарас Кучма.

Перейти до вмісту