У музеї “Дрогобиччина” відбулася презентація творчого проекту Львівського товариства «Бойківщина», авторами якого є відомий архітектор і дизайнер Володимир Сачко та знана мисткиня Оксана Сокол

13:08 12 Травня 2021
У Провідну неділю, у День матері музей презентував творчий проект Львівського товариства «Бойківщина», авторами якого були відомий архітектор і дизайнер Володимир Сачко та наша землячка, а нині знана мисткиня Оксана Сокол.
Творчий доробок В.Сачка був представлений різними за жанрами роботами, виконаних у цікавій техніці, яка поєднує акварель та пастель. Це портрети знакових постатей в українській культурі, а також рідні гірські краєвиди, архітектурні пейзажі, зокрема, унікальні пам’ятки історії та культури.
Прекрасним доповненням до вернісажу Володимира Сачка була виставка дизайнерських робіт народної майстрині Оксани Сокол. Це народні строї в техніці вибійки та вишивки, які сьогодні користуються популярністю не тільки в Україні, але й за кордоном. Сьогодні мисткиня готується до презентації своєї колекції в Туреччині та США.
Представила гостей Палацу мистецтв та розповіла про їхні творчі здобутки завідувачка відділу Надія Кікта.
«Цей виставковий проект, – сказала директорка Алла Гладун, – пасує до сьогоднішнього світлого Великоднього свята та Дня матері, оскільки презентує мистецтво, яке глибоко закорінене в народні традиції та популяризує любов до свого рідного та вражає духовним наповненням».
Своїми враженнями ділились колеги з Львівського товариства «Бойківщина» голова президії ліги творчої інтелігенції та творчих спілок Львівщини, заслужений діяч мистецтв, професор Станіслав Мигаль, член Національної спілки архітекторів та дизайнерів Володимир Сколоздра, Народний художник України, професор, академік ЛНАМ Ярослав Скакун,
Особливо багато щирих компліментів почула на свою адресу мисткиня Оксана Сокол від жіноцтва, зокрема, заступниці голови Союзу українок Лесі Процик, дрогобицької художниці Лідії Кріпак-Уварової, голови Самбірського товариства «Бойківщина» Любові Бендзи-Саварин, провідного спеціаліста відділу культури та мистецтв Галини Луцької, яка привітала гостей та подякувала всім за чудову імпрезу.
Виставка триватиме до кінця травня щодня з 10 до 17 год. у Палаці мистецтв за адресою: вул. Т.Шевченка, 38.
Перейти до вмісту